ABD ordusunda parçalanma! Halkın orduya güveni düştü

Ülkesinin askeri gidişatının da umut verici olmamasından yakınan Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı, üst düzey komutanların atanması konusundaki siyasi bölünmeyi dile getirdi ve üst düzey komutanların onaylanmamasının ABD'nin askeri hazırlığını zayıflatacağını söyledi.

ABD ordusunda parçalanma! Halkın orduya güveni düştü

Pentagon, ABD Ordusu ve Deniz Piyadelerinin siyasi farklılıklar nedeniyle tarihte ilk kez üst düzey komutanlardan yoksun olduğu uyarısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu tarafından kara kuvvetleri komutanları da dahil olmak üzere 300'den fazla komuta yeri için aday gösterilmesi müttefiklerle ilişkileri bozabilir.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "Bugün, Savunma Bakanlığı tarihinde ilk kez, iki teşkilatımız Senato tarafından onaylanan liderlik olmadan faaliyet gösterecek" dedi.

Rapora göre, bir anketin sonuçları, halkın ABD ordusuna olan güveninin azalmaya devam ettiğini ve yirmi yılı aşkın süredir en düşük seviyesine ulaştığını gösteriyor. Yakın tarihli bir Gallup anketi, Amerikalıların yalnızca yüzde 60'ının orduya güvendiğini gösteriyor.

11 Eylül terör saldırılarından sonra ABD ordusuna olan güven arttı ve 2021'de %69'a düşmeden önce yirmi yıl boyunca %70'in üzerinde kaldı. O zamandan bu yana güven düzeyi daha da düştü ve bunun muhtemelen ABD'nin Afganistan'dan çekilmesiyle bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.

Sonraki Haber