ABD Venezuela'yı tehdit etti: Sabrımız taşıyor!

ABD'li yetkili Kirby düzenlediği basın toplantısında Venezuela'daki seçim sürecine ilişkin konuştu. Kirby 'sabrımız taşıyor' ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük olarak düzenlediği basın toplantısında Venezuela'daki seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Kirby, Venezuela'daki seçim sonuçlarının "demokratik standartları" ve "seçim güvenliği ilkelerini" sağlamadığını savunan bağımsız raporlara tamamen katıldıklarını ve bundan dolayı Nicolas Maduro yönetimini bir an önce kapsamlı seçim sonuçlarını açıklamaya çağırdıklarını belirtti.

OLAYLAR İÇİN MADURO'YU SUÇLADI

Kirby, "Bizim ve uluslararası toplumun sabrı tükeniyor. Venezuela seçim otoritelerinin, tam ve kapsamlı seçim sonuç verilerini açıklamalarını bekliyorum, öyle ki herkes sonuçları görebilsin." diye konuştu.

Venezuela halkının sokaklara çıkmasını anlayışla karşıladıklarını ve kimseyi suçlayamayacaklarını dile getiren Kirby, ülkede artan siyasi şiddet olaylarından da endişe duyduklarını ve bu olaylardan dolayı Maduro yönetimini suçladıklarını ifade etti.

Sonraki Haber