Sır perdesi 44 yıl sonra aralandı! Sigara izmaritindeki DNA cinayeti çözdü

Washington'da 1980 yılında işlenen cinayetin sır perdesi 44 yıl sonra aydınlandı. Yıllar önce teknolojik yetersizlik nedeniyle incelenemeyen sigara izmaritinin üzerinde DNA'ya ulaşıldı. Dorothy Dottie Marie Silzel, cinayetinin sır perdesi incelenen sigara izmaritiyle 44 yıl sonra aralanmış oldu.

ABD’nin Washington eyaletinde 26 Şubat 1980 yılında Dorothy Marie Silzel isimli bir kadının evinde ölü bulunmasının ardında cinayet olduğu tespit edilmiş ancak teknolojik yetersizlikler nedeniyle katil bulunamamıştı.

44 YIL SONRA DNA BULUNDU

Otopsi raporunda ise Dorothy’nin boğulmaya bağlı olarak öldüğü ifade edilmişti. Evin önünde bulunan sigara izmariti üzerinde ise 44 yıl sonra bir DNA’ya ulaşıldı.

Michigan eyaleti Van Buren İlçe Şerif Ofisi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dorothy Dottie Marie Silzel en son 23 Şubat 1980 akşamı Washington'da yerel bir pizza restoranında 22:00-10:15 saatleri arasında mesaisini tamamladıktan sonra görülmüştür. Ve olay kendisinden haber alınamayan Silzel, 26 Şubat 1980 sabahı onu evinde ölü olarak bulunmuştur. Ertesi gün otopsi yapılmış ve ölüm şekli cinayet olarak belirlenmiştir."

Teknolojik yetersizlikler nedeniyle evin önünde bulunan sigara izmariti incelenememişti. İncelenen sigara izmaritinde bir DNA'ya rastlandı. 20 Ağustos 2024 tarihinde, Van Buren County Şerif Ofisi Dottie cinayeti ile ilgili olarak Clinton'dan Kenneth Kundert'i gözaltına aldılar. Kefaleti 3 milyon dolar olarak belirlenmiştir."

Washington Başsavcısı Bob Ferguson dava ile ilgili olarak, “Ofisimizin Cinsel Saldırı Kiti Girişimi sayesinde 44 yıllık bir faili meçhul vakada tutuklama yapıldı. Sigaradan alınan DNA testi şüpheli listesini daralttı ve nihayetinde polisi 20 Ağustos'ta Arkansas'ta tutuklanan Kenneth Kundert'e götürdü” dedi.

Sonraki Haber