ABD'den Gazze açıklaması: Kalıcı ateşkese karşıyız

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Gazze'de insani araya destek verdiklerini ancak kalıcı ateşkese karşı olduklarını belirtti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına koşulsuz destek veren ABD'den Gazze'deki ateşkesle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, kalıcı ateşkese karşı olduklarını belirtti.

Günlük basın brifinginde soruları yanıtlayan John Kirby, Gazze'deki son durumla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

İsrail'le Filistin arasında kalıcı bir ateşkesi desteklemediklerini belirten Kirby, İsrail'in HAMAS'a karşı savaştığını ve "kendini savunma hakkı olduğunu" söyledi.

ABD'DEN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Kirby, ateşkes karşılığında esirlerin serbest bırakılmasına yönelik Hamas'ın önerisini, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun reddetmesiyle ilgili doğrudan yorum yapmaktan kaçındı. Önerinin koşullarını ve gerçekliğini değerlendiremeyeceğini belirten Kirby, esirlerin bırakılmasının kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

"Esirleri çıkarmak için verilecek insani araları destekliyoruz ancak genel bir ateşkesi desteklemiyoruz. Bu konudaki politikamız değişmedi." diyen Kirby, İsrail'in Hamas'a karşı savaştığını ve "kendini savunma hakkı olduğunu" söyledi.

Sonraki Haber