ABD'den İsrail'in insanlık dışı eylemine dair açıklama geldi

ABD, İsrailli askerlerin gözaltın merkezindeki bir Filistinliye tecavüz etmesiyle ilgili açıklama geldi. ABD adına açıklamayı yapan Sözcü Pierre haberlerin endişe verici olduğu ifade etti.

ABD Başkanlık Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında İsrail askerlerinin Sde Teiman gözaltı merkezinde alıkoydukları bir Filistinliye tecavüz etmesine ilişkin haberleri dair açıklama yaptı.

Jean-Pierre, bu haberlere ilişkin, "Tecavüz, işkence ve taciz haberleri oldukça endişe verici. İsrail'e, tüm mahkumlara uluslararası hukuka uygun şekilde insani ve onurlu şekilde davranması gerektiği, mahkumların insan haklarına saygı duyması ve her türlü suistimal ve ihlalde sorumlu davranması konusunda açık ve tutarlı olduk." dedi.

SORUŞTURMAYI TAKİP EDİYORUZ MESAJI

İsrail ordusunun olayla ilgili başlattığı soruşturmayı takip ettiklerini ve bu konuyu İsrailli muhatapları nezdinde izleyeceklerini belirten ABD'li sözcü, herkesin hukukun üstünlüğüne uygun şekilde davranması gerektiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller da Sde Teiman gözaltı merkezindeki tecavüz olayıyla ilgili, "Herhangi bir mahkuma cinsel taciz ve tecavüze sıfır tolerans olmalıdır. Nokta. Bu, ABD'nin temel bir inancıdır." açıklamasını yapmıştı.

Sonraki Haber