ABD'den "müttefiklik" hukuku! Türk şirketlerine yaptırım uyguladılar

Hükümetin ABD'yle ve Batı'yla iyi ilişkiler peşinde olmasına rağmen ABD, Türkiye'ye yaptırım uygulamaktan vazgeçmiyor. NATO'nun Doğu'ya doğru açılmasına silahla yanıt veren Rusya'yı yaptırımlarla boğmak isteyen ABD Türk şirketlerine yaptırım uyguladı.

Hükümetin ABD'yle "stratejik ortaklık" ve "müttefiklik" çağrıları bir kez daha boşa düştü. Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'nin AB üyeliğinin başlatılamayacağı maddesini de içeren 2022 Türkiye raporunu onaylamasının ardından Batı'dan bir hamle de ABD'den geldi. Rusya'ya yaptırım üstüne yaptırım uygulayan fakat bir sonuç alamayan ABD yaptırım listesine Türkiye'yi de dahil etti. 

ABD TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULADI

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'yı desteklemekle suçladığı beş Türk şirketi ve bir Türk vatandaşına karşı yaptırım kararı aldı. Bütün dünyaya "serbest piyasa" ve "özgürlük" pazarlayan ABD'nin başka ülkelerin egemenlik ve ticaret haklarına nasıl müdahale ettiği de gözler önüne serildi. 

Euronews'in haberine göre ABD'nin yaptırım listesinde yaklaşık 150 firma bulunuyor. Listede Margiana İnşaat Dış Ticaret, Demirci Bilişim Ticaret Sanayi, Denkar Gemi İnşaat, CTL Limited ile tersane acentesi ID Ship Agency ve sahibi İlker Doğruyol bulunuyor. 

Sonraki Haber