ABD'li Müslümanlar hangi başkan adayını destekleyecek? Trump mı Harris mi?

ABD'li Müslümanların yaklaşan başkanlık seçimlerinde hangi adayı destekleyeceği merak konusu oluyor. Ülkedeki Müslüman topluluklar destekledikleri adayı açıklama başladılar.

ABD 5 Kasım günü sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Ülkede seçim yarışında son düzlüğü girerken vatandaşların oy tercihleri netleşiyor.

Ülkede kıyasıya devam eden seçim kampanyaları çerçevesinde Demokratların adayı Kamala Harris ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump toplumun her kesiminden oy almak için sıkı bir yarış içinde faaliyetlerini sürdürüyor.

MICHIGAN'DAKİ MÜSLÜMANLARIN TERCİHİ TRUMP

Trump, Michigan eyaletinde dün gerçekleştirdiği kampanya mitinginde bazı Müslüman toplulukların liderlerini ağırladı. Müslüman liderler ve imamlar miting kürsüsünde Trump'a desteklerini açıklarken, kalabalığa seslenen İmam Belal Alzuhairi, “Biz Müslümanlar olarak Başkan Trump'ın yanındayız çünkü o savaş değil barış vaat ediyor. Donald Trump'ı destekliyoruz, çünkü Orta Doğu ve Ukrayna'daki savaşı sona erdirme sözü verdi” şeklinde konuştu.

Tüm dünyada akan kanın durması gerektiğini vurgulayan Alzuhairi, “Bence bu adam bunu gerçekleştirebilir. Ben şahsen Allah'ın onun hayatını bir sebepten ötürü 2 kez kurtardığına inanıyorum. Bu sebep de başkalarının hayatını kurtarmak” ifadelerini kullandı.

Alzuhairi, “Herkes için barış ve adalet çerçevesinde ABD'yi yeniden büyük yapmak için Donald Trump'ı destekliyoruz” diye konuştu.

Trump ise kalabalığa, “Bu son derece saygın liderlerin desteğini kabul etmekten büyük heyecan duyuyorum” dedi.

Ülkedeki diğer Müslüman toplulukların hangi adayı tercih edip etmediği henüz netlik kazanmadı. Ancak önümüzdeki günlerde geride kalan toplulukların da tercihi açıklaması bekleniyor.

‘GEÇMİŞİ DEĞİL, GELECEĞİ KONUŞALIM'

İmam Zuhayri mitingden sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Arap ve Müslüman Amerikalılara destek oluşturmak amacıyla ülkenin dört bir yanından 20 dini liderle birlikte sahne arkasında Trump'la bir araya geldiğini söyledi. "Dinimizin barış dini olduğuna inanıyoruz. Ve artık savaş görmek istemiyoruz" diyen İmam bir gazetecinin "Başkan olduğunda Müslümanlara yasaklar koydu, İsrail'i destekliyor. Peki, bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Şimdi ve gelecekten bahsetmek istiyorum. Geçmişten değil. Şimdi bize elini uzatmaya çalışıyor. Bizimle görüşüyor, bizi dikkatle dinliyor olması bunu gösteriyor. İyi bir jest olduğunu düşünüyorum. Ve bu üzerine inşa edebileceğimiz bir şey."

Müslüman liderlerin Trump'a resmi onayı, Detroit bölgesindeki Hamtramck Belediye Başkanı Amer Ghalib'in 20 Ekim'de Facebook'ta paylaştığı mesajda desteğini açıklamasının ardından geldi. Ghalib, Arapça olarak, "Şansı yüksek görünüyor olsa da seçimi kazanıp ABD'nin 47. başkanı olabilir de olmayabilir de. Ancak bu kritik zamanda onun doğru seçim olduğuna inanıyorum. Sonuç ne olursa olsun kararımdan pişman olmayacağım ve sonuçlarıyla yüzleşmeye hazırım. Bunun için ve diğer birçok nedenden dolayı, eski ve umarım ABD'nin bir sonraki başkanı Donald Trump'a desteğimi duyuruyorum."

Sonraki Haber