ABD'li subaydan Ukrayna açıklaması: ABD'nin hiçbir fikri yok

ABD ordusunda Yarbay rütbesiyle emekli olan Daniel L. Davis 19FortyFive için bir yazı kaleme aldı. Davis, ABD'nin Ukrayna'daki çatışmanın nasıl sona ermesi gerektiği konusunda hiçbir fikri olmadığını söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı savunma uzmanı, emekli Yarbay Davis, askeri analiz sitesi 19FortyFive için bir makale kaleme aldı. ABD makamlarının Ukrayna'daki çatışmanın nasıl sona ermesi gerektiği konusunda hiçbir fikri olmadığını ifade etti.

BİR STRATEJİSİ YOK

“ABD'nin hala savaşı sonlandırmaya yönelik bir stratejisi yok. Washington'un çatışmanın nasıl sona erebileceğine dair hiçbir fikri yok ve ABD, sorunu diplomasi yoluyla çözmeye yönelik her türlü girişime direniyor” diye yazan Davis, ABD yetkililerinin Ukrayna'ya ‘gerektiği kadar’ destek olacakları yönündeki ‘mantrayı’ sürekli söylediklerini, ancak bu politikanın ülkelerinin çıkarlarını nasıl koruduğu sorusuna bir cevapları olmadığını vurguladı.

Washington için en büyük önceliğin ABD ulusal güvenliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra Ukrayna'daki çatışmanın hızla sona ermesini teşvik etmek olması gerektiğine dikkat çeken Davis, ABD’li yetkililerin bunun tam tersini yaptıklarının, Ukrayna'yı destekleyerek çatışmayı uzattıklarının ve bunun ABD'nin savunma yeteneklerinin zayıflamasına yol açtığının vurguladı.

Sonraki Haber