Abdullah Gül yine ortaya çıktı: Yargıtay'ın AYM üyelerini hedef yapması çok yanlış

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi başkan ve üyeleri hakkında suç duyurusu kararının açıklanmasının ardından Abdullah Gül yine ortaya çıktı. Gül, alınan kararın izahının mümkün olmadığını söyledi.

Can Atalay hakkında hak ihlali veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında Yargıtayın suç duyurusunda bulunması gündem oldu. Yargıtay ayrıca Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemlerinin başlaması için kararın bir örneğinin TBMM’ye gönderilmesine de karar verdi.

Söz konusu karar sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 'sokak' çağrıları yaparken, Abdullah Gül yine ortaya çıktı.

Gül, gazeteci Murat Sabuncu aracılığıyla, yargıda yaşanan gelişmeyi değerlendirdi. Gül, Yargıtay'ın dün aldığı kararın izahının mümkün olmadığını söyledi. Sözlerine devam eden Gül, AYM üyelerinin Yargıtay tarafından hedef yapılmasının yanlış olduğunun altını çizdi.

Abdullah Gül

'HUKUK KAOSU'

Gül son olarak ise, "Hukuk sistemi ve adalete olan güvenin kaybolmaması hayati derecede önemlidir. Ayrıca ekonomi ve dış politika uygulamalarında Türkiye'nin itibarını zedeleyecek ve hükümeti zor duruma sokacak bu hukuk kaosunun hızlı bir şekilde, olgun bir demokrasi anlayışı ve anayasal çerçevede çözümü bir zarurettir" dedi.

'İZAHI MÜMKÜN DEĞİLDİR'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

"Yüksek yargı organlarının yetki ve sorumlulukları Anayasamızda sarih bir şekilde belirtilmiş olmasına rağmen Yargıtay'ın dün aldığı kararın izahı mümkün değildir. Vaktiyle Anayasa Mahkemesi'nin özgürlük karşıtı vesayetçi kararlarını tenkit ve reddetmiş ama Anayasa'ya uyarak gereğini yerine getirmiştik. Anayasa Mahkemesi'nin İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uygun özgürlükçü kararlarını ve bu kararı alan üyelerini Yargıtay'ın hedef yapması çok yanlış olmuştur. Hukuk sistemi ve adalete olan güvenin kaybolmaması hayati derecede önemlidir. Ayrıca ekonomi ve dış politika uygulamalarında Türkiye'nin itibarını zedeleyecek ve hükümeti zor duruma sokacak bu hukuk kaosunun hızlı bir şekilde, olgun bir demokrasi anlayışı ve anayasal çerçevede çözümü bir zarurettir."

Sonraki Haber