Açılım söylemleri bölücüleri cesaretlendirdi

Van’da partisinin kongresinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Bayındır, ‘Özgürlük, anadilde eğitim hakkı, demokratik anayasa, Kürdistan’a statü sağlanana kadar Kürt halkının mücadelesi sürecek. Öcalan’ın başat aktör olmadığı hiçbir süreç samimi ve doğru değildir' dedi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü, 7’nci Olağan Kongresi’nde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Kürt halkının zaferi yakındır. Dört parça Kürdistan’da Kürt halkının mücadelesi bir yıldız gibi, ışık gibi parlıyor. Bu mücadele Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüyle sonuçlanacaktır. Sayın Öcalan'ın başat aktör olarak görülmediği her süreçte o süreç ne samimi ne de doğrudur.” dedi.

‘KÜRDİSTAN’IN KALBİ’

Van’da bir düğün salonunda yapılan kongrede “Biji Serok Apo” (Başkan Apo) sloganları atıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan DBP İl Eş Başkanı Harun Okay, “Van Kürdistan’ın kalbidir.” dedi.

DEM Parti Van milletvekilleri, Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Abdullah Zeydan’ın da katıldığı kongrede DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Dört parça Kürdistan’dan Avrupa’ya kadar Kürtler mücadele ediyor. Dünyanın dört bir yanından Kürt halkına asla diz çöktüremediler, çöktüremeyecekler. Kürt halkının zaferi yakındır. Dört parça Kürdistan’da Kürt halkının mücadelesi bir yıldız gibi, ışık gibi parlıyor. Bu mücadele Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüyle sonuçlanacaktır." dedi.

2024 PLANI

Türkiye’de yeni çözüm süreci söylemleri devam ederken DBP kongresinde konuşan Bayındır 2014 yılındaki çözüm sürecine gönderme de yaptı. Bayındır şöyle konuştu:

“2014 yılında diz çöktürmeye çalıştılar ancak başaramadılar. En son 2023’te Kürt Özgürlük Hareketinin sonu gelecek dediler, biz de diyoruz ki 2024 yılı sizin çöküşünüz olacak. Kürt halkının mücadelesi özgür Kürdistan kurulana kadar sürecek.

"Selamlaşmadan tutun ‘acaba yeni bir çözüm süreci mi var’ sorusuna kadar yeni algılar yaratmaya çalışıyor. Kürt halkının çizgisi ve duruşu nettir. Özgürlük, anadilinde eğitim ve yaşama hakkı, demokratik anayasa, Kürdistan’a statü sağlanmayana kadar Kürt halkının mücadelesi sürecek.

"Biz yönümüzü İmralı’ya dönmeyeceksek başka nereye döneceğiz? Sayın Öcalan’ın başat aktör olmadığı hiçbir süreç samimi ve doğru değildir. Eğer niyetleri ciddiyse Sayın Öcalan İmralı’dadır ve muhatap odur.”

Sonraki Haber