Açılıma yeşil ışık yakan Özel, Demirtaş'ı ziyaret edecek

CHP Grup Toplantısı'nda 'Eşit yurttaşlık, anaların gözyaşı akmasın diye üstümüze düşeni yapacağız.' ifadeleriyle açılıma yeşil ışık yakan Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, DEM Partililere el uzatması ile başlayan "çözüm süreci" tartışmalarına Özgür Özel adeta "ben de varım" dedi. "Eşit yurttaşlık, anaların gözyaşı akmasın diye üstümüze düşeni yapacağız" ifadeleriyle açılıma yeşil ışık yakan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerin yapacağı ziyaret öncesinde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek.

21 EKİM'DE DEMİRTAŞ'I ZİYARET EDECEK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, haftaya Diyarbakır, Mardin, Batman, Van, Hakkari ve Şırnak illerini ziyaret edeceği bir doğu turuna çıkacak. CHP Lideri Özel'in bu tur öncesinde, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek. Özel'in, Demirtaş'ı ziyaret edeceği tarih 21 Ekim Pazartesi olarak açıklandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyaretleriyle ilgili, partisinin geçen salı TBMM'deki Grup Toplantısı'nda konuşan Özgür Özel'in ifadeleri şöyleydi:

"Çağrıya ihtiyaç yok. Bu parti artık daha fazla şehit gelmesin diye, anaların gözyaşı akmasın diye üstüne düşen ne varsa cesaretle yapacak. Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne DEM Parti Genel Başkanı'nın işaret ettiği istikametteyiz. Bir çağrı da bizden; sıkılı yumrukların açılmasını istiyoruz. Sayın Erdoğan'a sesleniyorum, Sayın Bahçeli'ye sesleniyorum: Bu sene Cumhuriyet resepsiyonunu Çankaya Köşkü'nde yapın. Orada yaparsanız herkes görecek tüm vekiller gelecek.

ELLER BİRBİRİNE KAVUŞSUN

“Bu parti demokratik bir açılım yapmak için DEM’den çağrı beklemeyecek. Bu parti gelecek hafta genel başkanıyla yöneticileriyle Batman’da olacak, Diyarbakır’da olacak, Van’da olacak. Açılan yumruklar sıkılsın diye değil eller birbirine kavuşsun diye, birbirini duymayan kulaklar yeniden kapansın diye değil birbirine kulak versin diye, artık daha fazla şehit gelmesin diye, terör yüzünden oraya hizmet etmemenin bahanesi kalmasın diye bu ülkedeki tüm vatandaşlar anayasadaki gibi özgür olsun diye, üstüne düşen ne varsa yapacak. Kimsenin şüphesi olmasın.

CESARETLE YAPARIZ

“Ne Devlet Bey’in bizi hapsettiği yerde ne DEM’in Eş Genel Başkanının bize işaret ettiği yerde, ne Devlet Beyin sözde endişelerini haklı çıkaracak ne DEM’in geçmişe birtakım referanslarla ortaya koyduğu güvensizlik üzerinden aman kendimizi birilerine beğendireceğiz diye olmadık bir şey yaparız. Biz Kürt’ün, Türk’ün, Alevinin, Sünninin kardeşliğinin eşit yurttaşlığının ve bu Türkiye’de yaşayan her ananın gözünün yaşının durması için üzerimize ne düşüyorsa onu yaparız. Cesaretle yaparız.”

Sonraki Haber