Açmayan çiçekleri anında kendine getiriyor! İşte bitkilerinizi coşturacak o tarif…

Evinizde bahçenizde veya ofisinizde çiçek yetiştirmeyi arzu ediyorsanız onların bakımını da en iyi şekilde yapmanız gerekir. Etrafı güzelleştirmenin yanı sıra bol çiçek açan bitkiler ruhunuzu dinlendirebilir. Siz de bitkilerinizin daha sağlıklı olmasını istiyorsanız bu kürleri deneyebilirsiniz.

Çiçek yetiştirmek emek isteyen bir uğraş. Bitkileri sadece sulamak ve budamak çoğunlukla yeterli olmaz. Onlarla özel olarak ilgilenmeli ve ihtiyaç duydukları ortamı sağlamalısınız. Tüm özeninize rağmen bitkileriniz çiçek açmıyorsa kolayca hazırlayabileceğiniz doğal kürler mevcut. Gelin, birlikte inceleyelim.

Sebze sularını bitkilerinize dökün

Yemeklerde kullandığınız sebzelerin kabuklarını bitkileriniz için değerlendirebilirsiniz veya özel olarak tamamını onlar için kullanabilirsiniz. Mevsimine uygun sebzeleri kaynatarak suyunu süzün. Soğumasını bekledikten sonra bitkilerinizi bu sebze kürü ile sulayabilirsiniz. Sebzelerin içinde bulunan vitaminler çiçeklerin ihtiyaç duydukları gelişimi sağlamalarına yardımcı olur.

Muz kabuğunu atmayın

Muz, içinde bulunan magnezyum ile insanlara olduğu kadar bitkilere de faydalı olan bir meyvedir. Yediğiniz muzların kabuklarını bir kabın içinde biriktirip üzerine biraz su ekledikten sonra bir gün boyunca bekletin. Daha sonra bu suyu bitkilerinize dökün. İsterseniz muz kabuğunu küçük küçük doğrayıp bitkilerin toprağına karıştırabilirsiniz.

Haşlanmış yumurtanın suyunu dökmeyin

Haşladığınız yumurtanın kabuklarını ve haşlama suyunu çiçekleriniz için kullanmanız oldukça faydalı bir yöntem. Haşlanan yumurtanın suyunu soğuttuktan sonra çiçeklerinize dökebilir, yumurta kabuklarını da ezip toz hâline getirerek çiçeğinizin toprağına serpebilirsiniz. Yumurtada bulunan protein bitkinizin çiçek açmasını sağlayabilir.

Kuru mayayı bitkilerinizin toprağına dökün

Açmayan çiçekler için çözüm sunan bir diğer ürün de kuru maya. 3 litre su ile karıştırılacak 1 yemek kaşığı maya, çiçeklerinizin açmasına yardımcı olmakla kalmaz sağlıklı ve canlı görünmelerini de sağlar. Yaptığınız karışımı bitkinin yapraklarına değdirmeden yalnızca toprağına dökün. Bu işlemi 15 gün aralıklarla tekrarlayabilirsiniz.

Balık, fasulye ve muz kabuğu üçlüsünün gücünü keşfedin

Kulağa değişik bir tarif gibi gelse de çiçekler üzerinde müthiş bir etkisi olan bu kürü gübre olarak kullanabilirsiniz. Bu kür için ihtiyacınız olan 1 adet muz kabuğu, 30-35 adet fasulye ve küçük bir balık. Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyup üstüne malzemeleri geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Fasulyeler yumuşayınca altını kapatıp dinlenmeye alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan malzemeleri blender ile püre hâline getirdikten sonra bitkilerinizin toprağına karıştırın. Bu kür çiçeklerinizin fosfor, azot ve potasyum ihtiyacını karşılayarak bol bol çiçek açmasını sağlar.

Yosundan sprey yapın

Yosun bulmak ve kürünü hazırlamak zahmetli gibi görünse de bitkilerinize sağlayacağı fayda bakımından sizi memnun edecek bir yöntem. Denizden toplayacağınız bir miktar yosunu yıkadıktan sonra içi su dolu bir kaba koyun. Kapağı kapalı bir şekilde 1.5 - 2 ay bekleteceğiniz yosunun suyunu sprey yöntemiyle bitkilerinize sıkın ve yosun kısmını da bitkinizin toprağına yerleştirin.

Sonraki Haber