Adana depreminin ardından Naci Görür'den önemli açıklama! 'Depremler olabilir demiştik' dedi ve bakın neye işaret etti...

Adana'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den önemli açıklamalar geldi. Bölgedeki bir deprem için daha önce uyarıda bulunduğunun altını çizen Görür, depreme dayanıklı Adana için çağrı yaptı.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklamalarda bulundur. Görür, daha önce bölgede deprem olabileceği konusunda uyarılarda bulunduğu açıklayarak, "Deprem dirençli Adana'yı kurun!" dedi.

'DEPREMLER OLABİLİR DEMİŞTİK'

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Adana depremine ilişkin fikirlerini paylaştı. Görür, "Doğu Anadolu Fayı 6 Şubat depremlerinde stres yüklendi, depremler olabilir demiştik" diyerek uyarılarını sıraladı. Ayrıca, Adana'nın deprem riski taşıyan bir bölge olduğunu ve yerel halkın dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Görür, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Minnetli-Kozan/Adana'da 5.0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu, Minnetli Göksun-Yakapınar fay zonunda meydana geldi ve Çardak Fayı ile ilişkili. Adana Havzası'ndaki Doğu Anadolu Fayı'nın devamıdır. Deprem dirençli Adana'yı kurun!"

Sonraki Haber