Adana kebabı diye bakın ne yedirmişler? İfşa edilen markalar yenilendi! Bakanlık sahte ürünleri açıklamaya devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünler ve markaları tek tek ifşa ediyor. Her gün ifşa listesi güncelleniyor. Baharattan peynire, natürel zeytinyağından köfteye kadar üretim yapan birçok firma ifşa edildi. Son olarak Adana kebabının içine bakın ne katmışlar?

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini ve firmaların listesini güncelledi. Köftenin içinden domuz eti, salçanın içinden gıda boyası, natürel sızma zeytinyağında tohum yağları, kekik yerine yabancı maddeler eklendiği tek tek açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, firmalara yaptığı denetimlere hız kesmeden devam ediyor. Denetimler sonrası örnek alınan ürünleri inceleniyor ve ürünlerin içindeki maddeler tespit ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı listeleri açıkladığından beri vatandaş neler yediğini hayretler içerisinde takip ediyor.

ADANA KEBABIN İÇİNDEN BAKIN NE ÇIKTI

Günlük olarak firmaları ifşa eden Bakanlık son olarak Adana kebabının içine eklenen ürünü açıkladı. Adana kebabının içinden çıkan şok etti.

Turkuaz Restaurant çiğ Adana ürününden sakatat kalp,

Tanrıverdi Yemek Fabrikası Adana kebap harcının içinden de kalp tespit edildi.

İFŞA EDİLEN YENİ FİRMALAR VE ÜRÜNLERİ

Al Tavuk ve Et Ürünleri firması çiğ dana köftelik kıyma ürünün içine kanatlı eti ,

Balı Pınar - Gökdağ Karakaya firmasının Anzer Balcısı markası süzme çiçek balı Taklit Veya Tağşiş,

Kısmetoğlu Beyti Et ve Et ürünleri firmasının Danamet markasının kangal sucuk ürününde kanatlı eti,

Pekmez Dünyası Markası Ballı Bitkisel Padişah Macunu ürününden ilaç etken maddesi

SSC Grup Tarım Gıda Zeytinyağı TİC. LTD. ŞTİ. Bizim Ayvalık markasının Natürel Sızma Zeytinyağı-5 Lt tohum yağları karıştırılması tespiti yapıldığı açıklandı.

Sonraki Haber