Adana Tiyatro Festivali başladı

Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 22'incisi düzenlenen "Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali" başladı. 21 Haziran’a kadar sürecek olan festivalde, yurtiçinden 9 devlet tiyatrosu, 7 özel tiyatro ve 1 şehir tiyatrosunun katılımıyla 18 oyun sahnelenecek.

Festivalin açılışı Nevra Serezli ve Nuri Gökaşan’ın başrolleri oynadığı “ağaçlar Ayakta Ölür” oyunuyla yapıldı. Nevra Serezli aynı zamanda 2005 yılından bu yana verilen "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nün sahibi oldu. Serezli'ye ödülünü Vali Elban, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Kurt ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı Genel Müdürü Safkan verdi.

BAKAN ERSOY’DAN FESTİVALE MESAJ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivalin Merkez Park Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen açılış töreninde, daha önce kayıt edilmiş video mesajında yaptığı konuşmada, dünyanın, sanatın farklı sahnelerinde insandan insana, kültürden kültüre farklılıkların zenginleştirdiği yaşamdan yansımaların seyrinde bir ve beraber olduğunu belirtti. Tiyatronun da şüphesiz bu birlikteliğin en güçlü yaşandığı dallardan biri olduğunu ifade eden Ersoy, şunları söyledi:

"Perde açıldığında herkes, dili, inancı, kültürü ne olursa olsun kendisini şartsız koşulsuz hikayesine ortak eden karakterlerin yanında yerini alır. Bu hikayenin, yaşananların bir parçası olup, perde kapanana kadar sürecek bir yolculuk başlar. Sanatın rehberliğinde çıkılan böylesi yolculukların yolcusu ne kadar artarsa biliyor ve inanıyorum ki daha güzel, daha zengin, huzurlu ve anlamlı bir yaşam insanlığı kucaklayacaktır. Bu pencereden baktığımızda festivalimizin değeri kendisini gözler önüne sermektedir."



‘FESTİVALİMİZİ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA YAPIYORUZ’

Adana Valisi Süleyman Elban da sanatseverlerin başkalarının hayatlarını en az kendi hayatları kadar düşünüp değer verdiklerini ifade etti. Elban; "Biz de bu inanç ve cesaretle bu festivalin yapılmasına bir kaç ay önceden karar vermiştik. Allah'a şükür mahcup da olmuyoruz. İlimiz bu anlamda veriler açısından da iyi durumda. Türkiye'de en iyi ikinci il vaka durumunda. Hafta sonu itibariyle de mavi kategorideyiz. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla huzur içerisinde bu festivalimizi de yapacağız” şeklinde konuştu.

‘ALKIŞI UNUTMUŞTUK’

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt da yaklaşık 14-15 aydır alkışı unuttuklarını belirterek, seyircilerden kendilerini alkışlamasını istedi. Seyircilerle o sıcak teması kaybetmemek için salgın şartlarında festivalde açık hava yaz oyunlarının da yapılmasına karar verdiklerini ifade eden Kurt, festivalin düzenlenmesinde kolaylık gösteren yetkililere teşekkür etti.

Sonraki Haber