Naci Görür Adana'da deprem için ne dedi? 29 Nisan 2023 Kandilli ve AFAD son depremler listesi

Son dakika deprem haberleri ile Kandilli ve AFAD son depremler listesi, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından her gün takip ediliyor. 29 Nisan Cumartesi günü Adana ve Kahramanmaraş'ta art arda depremler meydana geldi. İşte 29 Nisan son depremler listesi...

Kandilli ve AFAD son dakika depremler listesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin ardından sık sık takip ediliyor. Yaşadığı bölgede sarsıntı hissedenler son depremler listesini her gün inceliyor. 29 Nisan Cumartesi günü Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan verilere göre Adana ve Kahramanmaraş'ta peş peşe depremler meydana geldi. İşte 29 Nisan Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi...

KAHRAMANMARAŞ PEŞ PEŞE SALLANDI!

29 Nisan Cumartesi günü Kahramanmaraş Göksun saat 05:16'da 3,0 ve saat 04:55'te ise 4,6 büyüklüğündeki depremle sallandı.

ADANA'DA DEPREM!

29 Nisan Cumartesi günü saat 03:01'de Adana Saimbeyli 2,9 büyüklüğündeki depremle sallandı.

NACİ GÖRÜR NE DEMİŞTİ?

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'yla ilgili yeni bir uyarıda bulundu. Kahramanmaraş'ta 7.5 deprem üreten Sürgü fayının kırıldığını söyleyen Prof. Görür, “Sorgun fayı kırılmadı” diyerek Adana’ya dikkat çekti.

Naci Görür "Kaygılarınızı anlıyorum ama mümkün olduğunca insanımıza yararlı olacak, onları doğru yönlendirecek konular üzerinde duralım. Maraşta 7,5 deprem üreten Sürgü fayı kırıldı ama onun batı- güneybatı uzanımı olan Sorgun fayı kırılmadı. Bu fay Adana havzasına dallanarak devam ediyor. Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde DAF’ın kolları var. Bu kollar üzerine Maraş ve Gaziantep depremleri stres transfer etmiş olabilir diye yönetimleri uyardık. Amaç doğru şeyler yapmak, yerleşim yerlerimizi deprem dirençli yapmak." dedi.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ

Sonraki Haber