Adana'da arazi özelleştirmesini SASA kazandı

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı.

Beş firmanın katıldığı ihaleyi 2.1 milyar TL teklif veren SASA Polyester kazandı. Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından olan SASA Polyester, Adana'nın Yumurtalık ilçesinde Akyuva, Demirtaş ve Hunutlu mahallelerinde yer alan 116 adet parselden oluşan 4 milyon 58 bin 685 metrekare yüzölçümüne sahip taşımazlar ve taşınmazlar üzerinde bulunan yapıları özelleştirme ihalesi kapsamındaki nihai pazarlık görüşmelerinde satın aldı.

TEKSTİL ÜRETİMİ İÇİN KRİTİK

İhaleye beş firma katıldı. Finale Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık ve Ortakları ile SASA Polyester Sanayi kaldı. Özelleştirme İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre 4 milyon metrekare arsa ve taşınmazlar pazarlık neticesinde 2 milyar 139 milyon lira teklife kadar çıkıldı. Görüşmelerde az bir farkla en yüksek teklifi veren SASA'ya arsanın devir işlemleri için çalışmalar yapılacağı kaydedildi. SASA güçlü özsermaye ile dikkatleri çekiyor. Şirketin sermayesi 1 milyar 120 milyon lirayken özsermayesi 4 milyar 162 milyon lira seviyesinde. Şirketin son açıkladığı kârı ise 697 milyon 435 bin lira seviyesinde. Aydınlık'a konuşan tekstil ihracatçıları SASA'nın Türk sanayisi için bir değer olduğunu belirterek, salgın döneminde bozulan tedarik zinciri dikkate alındığında SASA gibi bir tesisin ülkeye yerli ham madde ve ara malı sağlamasının ihracat açısından da kritik öneme sahip olduğunu söylediler.

Sonraki Haber