Naci Görür Adana ve Hatay'a seslendi: İtibar etmeyin

Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından pek çok yerde söylentiler yayılıyor. Bunlardan biri de Adana'da yeniden deprem olacağı yönünde. Adanılılar deprem olacağı söylentisi dolayısıyla evlerine girmiyor. Peki Adana'da yeniden deprem olacak mı? Naci görür açıkladı.


Türkiye'yi sarsan deprem sonrası Adana'da yeniden deprem olacağı söylentisi nedeniyle pek çok insan evlerine dönmüyor. Bu durum devletin deprem alanında düzeni sağlamasını da zora sokuyor. Deprem uzmanı bilim adamı Naci Görür konuyla ilgili açıklama yaptı. Görür sosyal medya hesabından Adana ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Arkadaşlar, çok sayıda başvuru üzerine yazıyorum. Adana’ da fısıltı gazetesi üzerine insanlar evlerine girmiyorlarmış. Şu, şu saatte deprem olcak diye söylentiler varmış. Lütfen bunlara itibar etmeyin. AFAD BAŞTA OLMAK ÜZERE yetkilileri dinleyin."

Hatay ve Kahramanmaraş'ta da benzer söylentiler halkta panik yarattı. Bir barajın yıkıldığı, yanardağ patlaması olduğu gibi haberler üzerine halk şehri terketmek için yollara düştü. Bölgede barajın olmaması ve olayın yalan olduğu kısa süre sonra anlaşıldı. Görür Kahramanmaraş bölgesinde bir yanardağın faaliyete geçtiği yönündeki haberlere ise "Arkadaşlar, Göksun yöresinde, yanardağ oluştu diye doğru olmayan şeyler söyleniyor. Doğru olduğunu düşünmüyorum. Bölgenin jeolojisi ona uygun değil, heyelana bağlı bir komplikasyon olabilir. Endişe etmeyin, geçmiş olsun" diyerek yanıt verdi.

Sonraki Haber