Adana'yı duman kapladı! Bakın nedeni ne çıktı...

Adana'nın bir kısmını duman kapladı. Şehrin yukarıdan çekilen panoramik görüntüsünde yükselen dumanın nedeni ise yurttaşlar tarafından merak konusu oldu. Bakın Adana'daki o dumanın sebebi ne

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali başladı. 2017 yılından bu yana düzenlenen festivalde yakılan mangalın dumanı ise tüm şehri sardı. Adanalıların ve gastronomi meraklıların ilgiyle katıldığı festival, renkli anlara sahne oldu.

FESTİVALİN DUMANI TÜM ADANA'YI SARDI

Çeşitli etkinliklerin yapıldığı Adana Lezzet Festivali'nde yurttaşlar yöresel ürünlerin yer aldığı stantlarda kebap, ciğer, şırdan ve şalgam gibi kentin lezzetlerini tattı. Festivalde yakılan mangal ateşinin dumanı ise tüm Adana'yı sardı.

'BURASI GASTRONOMİ HAVZASI ADANA'

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, etkinlikler kapsamında yapılan söyleşide, dolu dolu bir lezzet festivalinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Gastronomi ve lezzetin Adana için turizm alanında doğru bir strateji olduğunu vurgulayan Köşger, "Yaptığımız bütün etkinliklerde çok büyük coşku, katılım var. Bunları keyif alarak gerçekleştiriyoruz. TEKNOFEST'i gerçekleştirdik. 1 milyon 100 bini aşkın insan geldi. Daha önce de Portakal Çiçeği Karnavalı'nda da bu civarda katılım oldu. Etkinlikler son derece keyifli bir ortamda geçiyor" diye konuştu.

Adana mutfağının önemine değinen Köşger konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Burası gastronomi havzası. Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ın her birinde muazzam lezzetler var. Vatandaş sadece buraya gelmekle kalmıyor. Yiyor, içiyor, geziyor, konaklıyor, ulaşım aracını kullanıyor. Biz 4 günlük lezzet festivalinin, 3 milyar liraya yakın kent ekonomisine katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Daha fazlası da mümkün. Her bir aktivite bütün sektörlere canlılık getiriyor.

YURT DIŞINDAN GELEN ŞEFLER ADANA LEZZET FESTİVALİ'NDE BULUŞTU

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana'nın çok köklü bir kadim kent olduğunu belirtti.

Adana'dan 16 kavim geçtiğini ve bunların her birinin de zenginlik, kültür mirası ve lezzet bıraktığını anlatan Karalar, şöyle devam etti:

Bu işi lezzete dönüştüren maharetleri de konuşmak lazım. Bugün ovadan çıkan ürünü lezzete dönüştürmek çok önemli. Bir malzemesi kaliteli, ikincisi onu işleyen usta eller olacak ama aynı zamanda sevgi katacak. Buranın özelliği bu. Dolayısıyla biz her lezzet festivalini yaptığımızda çıta biraz daha yukarı çıkıyor. Her yıl katılım sayısı biraz daha artıyor. Bu sene özellikle yurt dışından katılan şefler zenginlik katıyor.

Sonraki Haber