Adaylığını açıklamıştı! İşte çarpıcı Ekrem İmamoğlu anketi

Mart 2024'te yapılması beklenen yerel seçimler için İBB Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Ekrem İmamoğlu'yla ilgili çarpıcı bir anket yapıldı. Katılımcılara İmamoğlu ve AK Partili potansiyel rakipleri soruldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında "Biz İstanbul'u kalkındırmak, Türkiye'yi güçlendirmektir şiarıyla iş yaptık. Bizim yönetimimizdeki İstanbul'un Türkiye'nin mutlu geleceğinin teminatı olmuştur. Ben de kendimi İstanbul'a mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım mukaddes şehre en üst seviyede hizmet etmeyi Türkiye'ye hizmet etmek olarak kabul ediyorum." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu daha sonra bu açıklamasını düzelterek, "Adayım demedim yola çıkıyorum dedim" ifadelerimi kullandı.

Bu düzeltmeye karşın CHP'nin İBB adayı olarak en öne çıkan ismin Ekrem İmamoğlu olduğu görülüyor.

AK PARTİ'DE ÖNE ÇIKAN İSİMLER SORULDU

Aksoy Araştırma'nın yaptığı çalışmada İstanbullulara İmamoğlu ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın isimleri soruldu.

EN ÇOK ZORLAYAN İSİM SELÇUK BAYRAKTAR

Ankete göre Ekrem İmamoğlu'nu en çok zorlayan isim Baykar'ın başında bulunan Selçuk Bayraktar. Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara'yı geri almayı hedefleyen AK Parti'de adaylık için Murat Kurum ve Tevfik Göksu'nun ismi öne çıkıyor.

Sonraki Haber