'ADD İzmir'de net bir tavır duyurmadı'

Atatürkçü Düşünce Derneği Konak Şubesi Başkanı Selçuk Yılmaz, “Meclisin başkanı olarak Sayın Şentop yolu gösterir, ona uymak lazım” dedi. Ancak Yılmaz, ADD merkezinden bu yönde bir yönerge ya da tavır belirtilmediğini kaydetti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un 23 Nisan çağrısını İzmir'deki temsilcilere sorduk. Atatürkçü Düşünce Derneği Konak Şubesi Başkanı Selçuk Yılmaz, “Meclisin başkanı olarak Sayın Şentop yolu gösterir, ona uymak lazım” dedi. Ancak Yılmaz, ADD merkezinden bu yönde bir yönerge ya da tavır belirtilmediğini kaydetti. Yılmaz, şöyle konuştu: “Genel Merkezin şu an net bir genelgesi yok. 'Kutlamaların kısa videolarını hazırlayın' diye haber göndermiş. Bazı şubeler akşam saat 20:00’de kutlayacağız diyor. Mesela Antalya, meclisin açılış saati 14:00 olduğu için, o saatte kutlama yapacak. Çok çeşitli düşünce var henüz…

VATAN PARTİSİ: GÖREVE HAZIRIZ

Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı ise 30 ilçedeki kaymakamlıklarla birebir ilişki kurarak “Kutlama törenlerinde üzerimize düşen görev neyse bize iletin, hazırız” mesajını veriyor. İl Sekreteri Levent Özciğer, “Vefa Gruplarında da görev almaya hazır olduğumuzu dilekçe başvurusuyla bildiriyoruz” dedi ve şu bilgiyi verdi: “Cumhuriyetimizin, Türk devriminin en anlamlı günü 23 Nisan. Parti teşkilatlarımız zaten bayrakları ile hazır. Teşkilatlarımızı haftalar öncesinden genelgelerle, telefonlar ve sosyal medya hesapları üzerinden büyük kutlama için örgütledik.”

'DEVRİMİN COŞKUSU KUTLAYACAĞIZ'

Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Işıl Çetin, İzmir’den 23 Nisan mesajı verdi, “23 Nisan devrimin coşkusudur, devletin kuruluşudur” dedi. Çetin, CKD olarak ülke çapında tüm şubelere genelge gönderdiklerini, saat 21:00’de evlerden, balkonlardan kutlama hazırlıklarını yürüttüklerini açıkladı. Işıl Çetin, şöyle konuştu: “Bunun için sosyal medyaya bir videoyla gireceğiz. Tüm arkadaşlarımıza bayrak uyarısı yaptık, bayrağı olmayanlar alsınlar, İstiklal Marşının o azameti ile haykıracağız. İzmir’de de Tire, Buca, İzmir, Bornova, Karşıyaka şubelerimizle temastayız. 23 Nisan kutlu olsun.”

Sonraki Haber