Adıyaman acil konteyner bekliyor

Adıyaman’da Eğriçayır Spor Tesisleri içine kurulan çadır kentteydik. Tesiste 300 çadır var, çadırlarda 10-15 kişi kalıyor. Hava koşulları nedeniyle çadırlarda hayatı sürdürmek zor. Vatandaşların tek istediği sıcak bir ev. “Konteyner evler yapılsın, bize yeter.” diyorlar. Bir de mobil tuvalet ve duş…

Çadır kentte yaşayan Celal Taştan, yaşadıklarının çok acı olduğunu, devletin ve milletin gücünü acı günlerinde hissettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

Deprem anında bizim için zaman durdu. Canlarımız yandı. Türkiye’nin başı sağ olsun. Bunun üstünden de geleceğiz. Birlik ve beraberlik içinde olacağız. Isınma sorunu var. Çadır var ama hava koşulları çok ağır, hava çok soğuk. Konteynerler olursa biz daha rahat ederiz. Devlet, millet seferber oldu, bunun farkındayız. Yeniden hayata dönmek istiyoruz. Artık önümüze bakacağız, bütünleşerek, birleşerek birbirimize sıkı sıkı sarılarak hayata tekrar döneceğiz. Herkes bizim için seferber oldu. Devletin, milletin gücünü hissediyoruz.”

OKULA GİDEBİLECEK MİYİZ?

Nazif Taştan da “Buradaki evimiz yıkıldı, köy evimiz yıkıldı, dükkanımız yıkıldı. Ama ne yapalım, çocuklarım, ailem sağ. Bu herkes için geçerli. Devletten hayırsever insanlardan, polisimizden, askerimizden Allah razı olsun. Bu şartlarda çadırlarla idare etmemiz zor. Tuvalet, duş sorunlarımız var.” dedi.

Lise 3 öğrencisi Azra Taştan da “Sevdiklerimizi kaybettik, acımız çok. Birlik ve beraberlik içinde olmayı anımsadık. Ben eğitimin nasıl devam edeceğiyle ilgili bize açıklama yapmalarını istiyoruz. Okula gidebilecek miyiz? Nereye gideceğiz, nasıl, ne zaman okula gideceğiz?” diye sordu.

Sonraki Haber