Adıyaman’da ‘Konteyner kent’ çalışması başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Isınma ve barınma sorunun en çok hissedildiği yerlerden olan Adıyaman’da, çadır kentler hızla kurulmaya başlandı. Arka mahallelerde çadıra hala fazla ihtiyaç var. Koordinasyon merkezine yapılan çadır ve ihtiyaç taleplerinin artık muhtarlar aracılığıyla yapılacağı açıklandı. Merkezde vatandaşların barınması için üniversite yemekhanesi kullanılıyor. Vatandaşlar, hava şartlarından dolayı soba, odun, battaniye ve uyku tulumlarına çok ihtiyaçlarını olduğunu belirtiyorlar.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde de ‘konteyner kent’ çalışmaları başladı. Gölbaşı’nda deprem koordinasyonunu sağlamakla görevlendirilen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, geçici barınma alanlarının oluşturulmasına yönelik çalışmalara hız verildiğini belirtti.

Konteyner kent için ilçede uygun yerin belirlendiğini, afetten etkilenen vatandaşların geçici olarak barındırılacakları bu alana taşınacaklarını belirten Hatipoğlu, şunları kaydetti: "Tokat İl Özel İdaresi, Tokat Belediyesi, Altınordu Belediyesi ve yağmur gibi akan yardımlarla ülkemizin bu bölgesine yetişmeye çalışıyoruz."

Sonraki Haber