Adalet Bakanlığı ATKM personel alımı yapılacak! Adli Tıp Kurumu 2024 personel alımı

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu'na personel alımı yapılacağı duyuruldu. Peki Adli Tıp Kurumu personel alımı başvuru şartları nelerdir? Hangi kadrolardan personel alınacak?

Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden bir son dakika açıklaması yapıldı. Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu'na personel alımı yapılacağı açıklandı. Adli Tıp Kurumu'nun resmi internet adresinden yapılan sözleşmeli kamu personeli alımı vatandaşlar tarafından da araştırılıyordu. Peki Adli Tıp Kurumu personel alımı başvuru şartları nedir? Başvurular nasıl yapılacak? Hangi kadrolara personel alımı yapılacak?

ADLİ TIP KURUMU'NA PERSONEL ALINACAK

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPILIYOR?

Güvenlik görevlisi

İnfaz koruma memuru (İKM)

Hizmetli

Şoför

Aşçı

Otopsi Teknikeri

İnşaat teknikeri

Kimyager

Makina mühendisi

Fizik mühendisi

Elektrik mühendisi

İnşaat mühendisi

Bilgisayar mühendisi

Biyolog

Hemşire

Büro memuru

Bilgisayar teknikeri

Sıhhi tesisat teknikeri

BAŞVURULAR ŞARTLARI NELER?

Adli Tıp Kurumu'nun personel alımına başvuru yapacak adayların taşıması gereken genel şartlar şu şekilde:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-Son başvuru günü olan 18 Şubat 2024 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)
Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için merkezi sınavın (KPSS-2022) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

-Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

-657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

-657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

-Kamu haklarından mahrum olmamak,

-Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak pozisyon için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

E Devlet kapısına gidin. Daha sonra arama kısmına ADLİ TIP KURUMU yazın. Karşınıza çıkan Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım (Adli Tıp Kurumu) seçeneğine tıklayın. Başvuru ekranında sağ üstten YENİ BAŞVURU butonuna tıklayın. Belirtilen adımları geçerek, bilgilerinizi eksiksiz şekilde girerek müracaatınızı yapabilirsiniz.

Sonraki Haber