'Adrese teslim kadro'da farklı bir boyut! İlanda direkt isim yazdılar...

Gün geçmiyor ki bir 'adrese teslim kadro' skandalı daha yaşanmasın. YÖK buna yönelik ilgili düzenlemeleri yapsa da kadro ilanlarında yapılan 'hatalar' gerçekleri ortaya çıkarıyor. Bu kez bir üniversitenin akademik kadro ilanında 'özel şartlar' kısmında doğrudan isim soyisme yer verildi.

Üniversitelerde 'adrese teslim kadro' skandalları bitmiyor. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'ne bu usulsüzlüklerin yaşanmaması için madde eklenmesine rağmen, akademik kadro ilanlarında yapılan 'yanlışlıklar' gerçeği gözler önüne seriyor. Bu durumun son örneği ise İstanbul Okan Üniversitesine ait akademik kadro ilanında yaşandı. İşte ayrıntılar...

HERHALDE FARKLI BAŞVURULARLA UĞRAŞMAMAK İÇİN

İstanbul Okan Üniversitesinin İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Turizm ve Otel İşletme bölümüne “profesör doktor” alımı için Resmi Gazete’de 10 Ocak 2024 tarihinde bir ilan yayımladı.

Söz konusu ilanda yapılan sözde hata  'adrese teslim kadro' skandalını gözler önüne serdi. İlanda, Otelcilik Sektörü, Destinasyon Yönetimi ve Turizm Psikolojisi alanlarında çalışmalar yapmak şartı arandığı belirtildi.

Akademik kadro ilanında aranan bir başka özellik ise yalnızca bir kişinin sahip olabileceği türdendi. Çünkü atanması istenilen kişinin adı soyadı açık açık kriterler arasına yazıldı. İlanda doğrudan özel şartlar kısmında “Asım Saldanlı” adına yer verildi. Bu durum akıllara yine 'adrese teslim kadro' tartışmalarını getirdi.

Sonraki Haber