AFAD İl Müdürü aday! Vatan Partisi uzmanlarla sahaya çıkıyor

İstanbulluların sorunlarını çözmek için seçmenlerden oy talep eden Vatan Partisi, Adalar, Beşiktaş, Fatih, Şişli, Ümraniye ve Zeytinburnu’nda adaylarını ilan etti. Fatih'te eski AFAD İl Müdürü Gökay Atilla Bostan aday oldu.

Vatan Partisi; rantçı, talancı belediyecilik anlayışına karşı liyakatli adaylarıyla Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İstanbul’un ilçelerine de talip oldu.

Vatan Partisi İstanbul’da 6 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Adalar’da Ali Çal, Beşiktaş’ta Ayhan İlhan, Fatih’te Gökay Atilla Bostan, Şişli’de Cemal Akyıldız, Ümraniye’de Yunus Aktürk, Zeytinburnu’nda Oktay Ekmen, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Vatan Partisi adına belediye başkanlığı için yarışacak.

Partinin İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen aday tanıtım töreninde konuşan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, “Türkiye yerel seçimlere gidiyor. Vatan Partisi olarak bu seçimlerde hiçbir kirli pazarlığın içinde yer almayacağız. Şunlardan şu koltuğu alalım, şunlarla işbirliği yapalım gibi bir pazarlığı yapmayacağız. Vatan Partisi kendi adayları, programı ve logosuyla bu seçimlere katılacağız. Belediyeleri rantla, yolsuzlukla, talanla anılmaktan kurtaracağız. İstanbul’umuzun deprem gerçeği gibi bir sorunu, trafik, toplu ulaşım, yeşil alan sorunları var. Ancak bunun tepesinde başlıca bir sorun var. O da nüfus sorunu. Türkiye’de kim iktidara gelirse gelsin, hiçbir İstanbul’un nüfus sorununa dair çözüm belirtmiyor.” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Özkan, İstanbul’un nüfus sorunu için şu çözümü aktardı: “Ekrem İmamoğlu, ‘Uluslararası yatırımcıları İstanbul’a çekmek için çalışıyoruz.’ dedi. Murat Kurum, İstanbul’u genişletmek, nüfusu artırmak dışında hiçbir program ortaya koymadı. Açıkça konuşalım. 20 milyonluk nüfusu artırmak demek İstanbul’a ölümü vadetmek demektir. Sistemin bütün partileri İstanbul’a ölümü, yoksulluğu vadediyor. Onları İstanbul’un geleceğiyle ilgili bir tahayyülü yok. Vatan Partisi olarak çözümümüz hazır. Bunun yolu da ancak ve ancak İstanbul nüfusunu kademeli olarak Anadolu’ya çekmektir. Anadolu’ya yapacağımız yatırımlarla İstanbul’u güvenli, mutlu, huzurlu, herkesin başını yastığa koyduğunda deprem korkusuyla uyumadığı bir İstanbul yaratacağız. Bu devrimci ve gerçekçi çözümü İstanbullulara sunuyoruz.”

‘ŞİRKET BELEDİYECİLİĞİNE SON’

Törende aday olan isimler de konuşma yaptı. Adalar Belediye Başkan Adayı Ali Çal, “Bu büyük bir hizmet. Temennimiz bu görevi layığıyla yerine getirebilmek. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu. Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Ayhan İlhan, “52 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. 27 yıl Anadolu yakasında, 25 yıldır da Avrupa yakasında, Beşiktaş’ta yaşıyorum. İstanbul’un her türlü sorununu bizzat yaşayarak farkına vardım. Başkanımız özetlediği çerçeveyi tamamen kabul ediyorum. Üretim devrimi, büyük bir planlama olmadan İstanbul’un hiçbir sorununu çözemeyiz. Bizim uygulayacağımız politika, halkın belediyelerini yaratmaktır. Rant, şirket belediyeciliğine son vereceğiz.” dedi.

‘MAAŞIMI BURS OLARAK VERECEĞİM’

Fatih Belediye Başkan Adayı Gökay Atilla Bostan da şu sözlerle göreve talip oldu:

AFAD İstanbul İl Müdürlüğü yaptım. 25’in üzerinde konferans seminer verdim. 9 adet deprem, sel operasyonunu yönettim. 4 adet büyük çaplı afet tatbikatını yönettim. Memuriyet hayatımda da 17 kez de ödüllendirildim. Fatih Belediye Başkanlığında bize teveccüh gösterilirse kamucu, bağımsızlıkçı, hortum olmayan, şeffaf bir belediyeciliği uygulayacağız. Bizim yönettiğimiz belediyede söz veriyorum, eğer seçilirsem, belediye özel kaleminin ikram giderlerini maaşımdan karşılayacağım. Maaşımdan 1 lira dahi almayacağım, Fatihli öğrencilere burs olarak vereceğim. Bu makamlar zenginleşme değil fakirleşme makamlarıdır.”

Şişli Belediye Başkan Adayı Cemal Akyıldız ise siyasete MHP’de başladığını belirtti. 2015, 2018 ve 2023 seçimlerinde Vatan Partisi’nden milletvekili adayı olduğunu da ekleyen Akyıldız şu vurguları yaptı: “50 senedir Şişli’de ikamet ediyorum. Ensafı ve halkı iyi tanıyan, bölgenin sorunlarına çözüm önerileri sunan ben, 25 yıldır Şişli Belediyesini yönetemeyen CHP’den belediye başkanlığını devralmak için ‘Vatanım Şişli’ sloganıyla aday oldum.”

‘ADİL, DÜRÜST, ŞEFFAF YÖNETİM’

Ümraniye Belediye Başkan Adayı Yunus Aktürk şunları kaydetti: “22 yıldır Ümraniye’de ikamet ediyorum. 14 yıllık avukatım. Ümraniye daha iyi olması gereken bir yer. Hem Ümraniye’nin hem de tüm Türkiye’nin Vatan Partisi’nin belediyecilik anlayışına ihtiyacı var. Başka türlü ne Ümraniye’nin ne İstanbul’un ne de Türkiye’nin belediyecilik sorunları çözülemez.”

Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Oktay Ekmen, “Zeytinburnu’da 3 kuşaktır ticaret yapıyoruz. Buranın sorunlarını yakından biliyorum. Halkımız teveccüh gösterirse Vatan Partisi’nin adil, dürüst, şeffaf belediye başkanı olacağıma söz veriyorum.” vurgularını yaptı. Vatan Partisi, İstanbul’da daha önce Ataşehir, Avcılar, Beykoz, Esenyurt, Kadıköy ve Maltepe’de adaylarını ilan etmişti.

ADAYLARIN ÖZGEÇMİŞLERİ

Vatan Partisi’nin 6 ilçedeki adaylarının öz geçmişleri şu şekilde:

ADALAR: ALİ ÇAL

10 Kasım 1957 Amasya Merzifon doğumludur. İlkokul ortaokul ve liseyi Merzifon'da bitirdi. Anadolu Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon bölümünden mezun oldu. 1978'de Hava Kuvvetleri Muhabere Okulu'ndan Hava Muhabere Astsubay olarak göreve başladı. Radar teknisyenliğinden 23 yılın sonunda emekli oldu. Hemen akabinde HAVELSAN'a bağlı ESDAŞ firmasında radar elektronik teknisyen olarak işe başladı. Daha sonra oradan ayrılarak Büyükada'da esnaflığa başladı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

BEŞİKTAŞ: AYHAN İLHAN

Erzurum kökenli yedi çocuklu emekçi bir ailenin çocuğu olan Ayhan İlhan, 1959 Kars doğumludur. İlkokulu Kocaeli Derince’de, ortaokulu İstanbul Kadıköy Fenerbahçe Lisesi’nde, liseyi Üsküdar Akşam Lisesi’nde tamamladı. 1981-1985 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde okudu. 1980 yılında üye olduğu Vatan Partisi’nde (Türkiye İşçi Köylü Partisi) üniversite gençliğine yönelik çıkardığı Yeni Olgu ve Gökyüzü dergilerinin Genel Müdürlüğünü yaptı. 1994 -2007 yılları arasında kurduğum reklam ajansıyla yerli yabancı firmalara hizmet verdi. 2007 yılında Vatan Partisi (İşçi Partisi) Beşiktaş İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Yayıncılık ve reklam konusundaki tecrübeleriyle haftalık 2000’e Doğru Dergisi’nde Reklam Müdürlüğü, Kaynak Yayınları’nda Yayın Koordinatörlüğü ve Ulusal Kanal’da Genel Müdür Yardımcılığı, Vatan Partisi Genel Merkez Propaganda Büro Başkan Yardımcılığı ve Görev Vakfı’nda Ulusal Strateji Merkezi (USMER) Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. Evli olan İlhan, 1 kız çocuk babasıdır.

FATİH: GÖKAY ATİLLA BOSTAN

Aslen Trabzonlu bir ailenin ferdi olup, 1957 yılında İstanbul, Fatih, Karagümrük’te doğdu. İlk, orta ve lise tahsilinden sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1982 yılında başladığı memuriyet hayatımda çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra son olarak İstanbul AFAD‘ın kurucu İl Müdürlüğü görevini ifa etti. Mesleki 20 adet eğitim, 25 adet konferans ve seminere katıldı. 9 adet deprem, sel, nüfus hareketi operasyonuna ve 5 adet büyük ölçekli afet tatbikatına katıldı/yönetti. Çok sayıda proje içerisinde faaliyet gösterdi. Meslek hayatı boyunca toplam 17 kez ödüllendirildi. 2023 Milletvekilliği seçiminde Vatan Partisinden İstanbul 2.Bölge adayı olarak gösterildi. Halen Vatan Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulunda görev yapmaktadır. Trabzonspor Kulübü, Trabzon Maçka Ocaklı Köyü Sosyal Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği ile Görev Vakfına üyeliği mevcuttur. Evli ve 1 erkek çocuk babasıdır.

ŞİŞLİ: CEMAL AKYILDIZ

Aslen Erzincan Kemaliyeli olan Cemal Akyıldız 1961 yılında Ankara Çankaya’da doğdu. Babasının memuriyet görevi nedeniyle 1966 yılında İstanbul'a geldi. 1974 yılından beri Şişli, Kurtuluş'ta 50 yıldır ikamet etmektedir. Kurtuluş Orta Okulundan mezun oldu. 1980 yılında Kurtuluş Caddesi'nde serbest muhasebe bürosu açtı. 2006 yılında emekli oldu ve şirketlerde muhasebe danışmanlığı hizmeti verdi. İstanbul Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nda faaliyetleri devam etmektedir. 2009 yılında Erzincan’ın Kemaliye ilçesinden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclisi adaylığıyla siyasete başladı. 2011 yılında MHP Erzincan milletvekili adayı olarak Erzincan'da seçim çalışmalarına katıldı. 2014 yılında Vatan Partisi (İşçi Partisi) Şişli Meclis Üyesi olarak aday oldu. 2015 yılında Görev Vakfı kurucuları arasında yer aldı. Halen mütevelli heyeti üyesidir. 2015 ve 2023 Genel Seçimlerinde Vatan Partisi’nden İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı oldu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÜMRANİYE: YUNUS AKTÜRK

Yunus Aktürk, 29 Nisan 1982 Ankara doğumludur. Sırasıyla Bandırma Cumhuriyet İlkokulu ve Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra 2008 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 13 yıldır avukatlık mesleğini icra etmekte olan Aktürk, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ZEYTİNBURNU: OKTAY EKMEN

Oktay Ekmen 1972 yılında İstanbul'da doğdu. Büyükçekmece Orta Okulu'ndan mezun olmasının ardından çalışmaya başladı. 53 yıl önce babası tarafından kurulan iş yerinin 3. kuşak temsilcisi olarak TİM-2 İş Merkezi'nde uzun yıllardır çalışma hayatını sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sonraki Haber