Afrika’nın incisi! Cape Town gezilecek yerler...

Güney Afrika’nın en kalabalık şehirleri arasında ikinci sırayı lan Cape Town, Avrupa kültürüyle harmanlanmış yapısıyla dikkat çekiyor. Afrika’nın incisi Cape Town gezilecek yerler...

4 milyonluk bir nüfusa sahip olan şehir, Western Cape Bölgesi’nin de başkentidir. Cape Town, kozmopolit bir yaşam tarzı, benzersiz doğa harikaları, cana yakın halkı, yabani yaşam manzaraları ve tabi ki muhteşem cazibe merkezleri ile Güney Afrika’nın en güzel liman kentlerinden biri olarak anılmaktadır. Afrika’nın en güney kısmında bulunan Masa Dağı ve Ümit Burnu ile ün salmış olan Cape Town, ayrıca Güney Afrika Meclisi’nde en fazla koltuğa sahip olan şehirdir.

 ROBBEN ADASI

Robben Adası, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehri yakınlarında yer alan bir adadır. Nelson Mandela 18 yıl boyunca adadaki bir hapishanede kalmış, adadaki diğer mahkûmlar ile birlikte kireç taşı ocaklarında çalışmışlardır. Adada yer alan mahkûmlardan üç tanesi Güney Afrika Cumhuriyeti Başkanlığı yapmıştır: Nelson Mandela, Kgalema Motlanthe, Jacob Zuma. Ada, 1999 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

BOKAAP

Bo -Kaap, Güney Afrika'nın Cape Town bölgesinde , daha önce Malay Mahallesi olarak bilinen bir bölgedir . Şehir merkezinin yukarısındaki Signal Tepesi'nin yamaçlarında yer alan ve eski bir ırksal olarak ayrılmış alandır ve Cape Town'daki Cape Malay kültürünün tarihi bir merkezidir. Bölgede 1844 yılında yapılan Nurul İslam Camii yer almaktadır .

Bo-Kaap, parlak renkli evleri ve parke taşlı sokaklarıyla tanınır . Bölge geleneksel olarak çok kültürlü bir mahalledir ve nüfusunun %56,9'u kendini Müslüman olarak tanımlamaktadır. Güney Afrika Miras Kaynakları Ajansı'na göre , bölge Güney Afrika'daki en büyük 1850 öncesi mimari yoğunluğunu içerir ve Cape Town'da hayatta kalan en eski yerleşim bölgesidir. 

MUİZENBERG

Hint Okyanusu sörfçülerinin plajı olarak bilinen Muizenberg’de Cape Town gezilecek yerler rehberi içerisinde görmeniz gereken yerlerden biridir. Bölgede birbirinden renkli kulübeler yer almaktadır ve her yerde olduğu gibi burada da enfes fotoğraflar çekilmek mümkündür.

CAPE TOWN’A NE ZAMAN GİDİLİR?

Cape Town’a gelmek için en uygun zamanlar, mart nisan ve mayıs ayını kapsayan sonbahar mevsimidir. Bulunduğu yarımküreden ötürü mart ayından itibaren bölgedeki yaz sezonu kalabalığı azalmaktadır. Ayrıca mart ve nisan aylarında Cape Town’a gitmek isterseniz Two Oceans Marathon ve the Cape Town Cycle Tour gibi birçok yerli – yabancı ziyaretçiyi etkileyen etkinliklere denk gelebilirsiniz. Öte yandan bu aylar içerisinde bölgede sıcaklık 15-27 derecede değişmektedir. Kış ayının ilk etkilerini nisan ayında görmeye başlayan Cape Town’u bu zaman diliminde gelip rahatça gezebilirsiniz. Ayrıca bölgeyi, ilkbahar mevsimi içinde yer alan eylül, ekim, kasım aylarında da ziyaret edebilirsiniz.

Sonraki Haber