Afşin Arı Evi’nde üretilen ballar hasat edildi
Kahramanmaraş'ta Afşin Belediyesi ile Hacettepe Üniversitesi işbirliğinde yürütülen proje kapsamında lavanta tarlasına kurulan "arı evi"nde üretilen balın ilk hasadı yapıldı.
Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslı Özkırım, Arı Evi'nde yapılan bal üretim çalışmalarıyla Binboğa balı ve bölge balında marka ve kalite standardı oluşturmak istediklerini söyledi. Bal numunelerinin analizi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından resmi tutanak tutulduğunu ve belgelerin üniversite tarafından teslim alındığını belirten Özkırım, şöyle devam etti: "Normal şartlar altında arıcılık açık sahada yapılır. İlçemize kurduğumuz arı evi bir vitrin oluşturmaktadır. Bizim amacımız kalite ve marka değeri oluşturarak bölge arıcısının ballarını belirli bir standarda ulaşmasını sağlamak. Aslında en direk yoldan yüksek kaliteli balla arıcıya para kazandırmak istiyoruz."