Ağbaba: Keşke protokol gelmeseydi

CHP Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, İsveç’in NATO’ya katılım protokolünü değerlendirdi. İsveç’in NATO’ya alınmasını en çok Amerika’nın istediğini söyleyen Ağbaba ‘İktidar, İsveç’in NATO’ya katılım protokolünü keşke göndermeseydi.’ dedi.

Veli Ağbaba, İsveç için 'Hayır oyu vereceğim' demedi, 'keşke' dedi...

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin “Keşke Meclis’e gönderilmeseydi.” dedi. NATO’yu Amerika’nın yönettiğini söyledi.

İsveç’in NATO’ya üyeliğine ilişkin kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis’te görüşmelerine başlanacak. İlk olarak teklif, TBMM Dışişleri Komisyonunda ardından da kabul edilmesi durumunda TBMM Genel Kurul’unda görüşülecek. TBMM’de bulunan siyasi parti grupları henüz NATO’nun genişlemesine ne yönde oy kullanacaklarını duyurmadı. CHP’de de “ne diyeceğiz” tartışması yaşanıyor. Milletvekillerinin bir kısmı “evet” diyelim görüşünde.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda TBMM 2024 Bütçe Teklifi görüşüldü. Görüşmeler sırasında CHP Malatya Milletvekili, CHP Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba da söz aldı. Ağbaba, İsveç’in NATO’ya katılımına karşı çıktı: “İsveç’in NATO’ya alınmasını en çok Amerika istiyor. NATO’yu kimlerin yönettiğini biliyoruz. İktidar, İsveç’in NATO’ya katılım protokolünü keşke göndermeseydi. Filistinli çocukların ölümünü önlemek için yol gösterebilirdi. Açıkça katliama destek veren bir ABD var. İsrail sırtını dayıyor. Keşke gönderilmeseydi.”

Sonraki Haber