Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta ağır misafir tatlısı tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışmak programı Gelinim Mutfakta'ya ağır misafir tatlısı damgasını vurdu. Yarışmacı gelinlerin mutfağa girip en güzelini yapmak için yarıştıkları ağır misafir tatlısı tarifi merak edildi. İşte karşınızda ağır misafir tatlısı için gerekli malzemeler ve yapılışı...

Kanal D'de hafta içi her gün Nursel Engin'in sunumuyla izleyicisi ile buluşan Gelinim Mutfakta yarışmasının bu bölümünde 'ağır misafir tatlısı' yapıldı. Görüntüsü ve lezzeti ile çok beğenilen ağır misafir tatlısının tarifi ise merak konusu oldu. Peki, yarışmacı gelinlerin mutfakta yaparken ter döktüğü ağır misafir tatlısı nedir? Ağır misafir tatlısı için gerekli malzemeler neler? İşte karşınızda ağır misafir tatlısı tarifi...

GELİNİM MUTFAKTA AĞIR MİSAFİR TATLISI İÇİN MALZEMELER

Keki için;

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 parça margarin veya tereyağı

Üzeri için;

Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz

GELİNİM MUTFAKTA AĞIR MİSAFİR TATLISI NASIL YAPILIR?

1- Yumurta ve şekeri bir karıştırma kabında güzelce çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu ekleyerek karıştırın.

2- Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ilave edin.

3- Elde ettiğiniz harcı yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında ortalama 30 dakika kadar pişirin

4- Tatlının şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Şerbet kaynama noktasına geldiğinde limon suyunu sıkın ve ocaktan alın.

5- Fırından çıkan kek sıcakken soğuyan şerbetinizi üzerine dökün. Ardından soğuması için bekleyin.

6- Krema için gerekli olan malzemelerin tamamını tencereye alın ve pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra içine tercihinize göre tereyağı ya da margarini ilave edip güzelce karıştırın.

7- Şerbetini çeken kekin üzerine kremayı güzelce sürün ve üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz içi ile süsleyin.

8- Tatlıyı buzdolabında dinlendirdikten sonra keyifle yiyebilirsiniz.

Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirin.

Sonraki Haber