Ahmet Ercan'dan Malatya depremi değerlendirmesi: "Pazarcık'tan Hatay'a can güvenliği tehlikede..."

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya'da meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremin ardından önemli uyarılarda bulundu. Ercan, bu depremlerin çok uzun süre devam edeceğini ve can güvenliğini tehdit edeceğini söyledi.

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Malatya'da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından çapıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ercan bu depremlerin 4 ile 5 yıl arasında süreceğini ancak can güvenliğini tehdit ettiğini açıkladı.

"BENİM KORKTUĞUM ÖLÜ DENİZ KIRIĞININ KIRILMASI"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Malatya'daki depremin ardından sosyal medya hesabı X üzerinden yapmış olduğu paylaşımda "Benim asıl korkum, M7 dolayındaki bir depremle Pazarcık’tan, güneye, Hatay-Suriye sınırından Filistine doğru Ölü Deniz Kırığının kırılmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

"CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDECEKTİR"

Malatya depremine de değinen Ercan, "Malatya İkizce-Yeşilyur’ta 20.47’de M5,2 büyüklüğünde 5 km odakta olan deprem artçı bir depremdir. Bu depremler orta ile az hasarlı yapıların hasar oranını arttıracak, can güvenliğini tehdit edecektir" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber