Ahmet Hakan'dan çok konuşulacak Athena Gökhan çıkışı: 'Çıkarılacak yedi ders'
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından 'İstemeden istemediğimiz kişilerin değirmenine su taşıyor olabiliriz.' yorumu yapan Gökhan Özoğuz'u köşesine taşıdı.

Athena müzik grubunun solisti Gökhan Özoğuz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "yolsuzluk" soruşturması kapsamında tutuklanmasına dair "Siyasetin bir oyun olduğunu anladığım günden itibaren kendimi apolitik hissetmeye başladım. Taraf olarak baktığımda her tarafın yanlışı var. Bir tek halka bakıyorum artık. İstemeden istemediğimiz kişilerin değirmenine su taşıyor olabiliriz.” ifadelerini kullanmıştı.
Bugüne kadar siyasi çıkışlarıyla birçok kez gündem olan Özoğuz'un "İstemeden istemediğimiz kişilerin değirmenine su taşıyor olabiliriz." ifadeleri dikkat çekti.
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da Özoğuz'un bu açıklamasının ardından "Athena Gökhan’dan çıkarılacak yedi ders" başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:
DERS BİR: Oyuncuları, müzisyenleri “siyasi önderler” olarak görmemek gerekir. Onlardaki politik bilinç, sıradan insanların politik bilincinden daha geride olabilir
DERS İKİ: Politik bilinci yeterince oluşmamış oyunculara, müzisyenlere bel bağlamanın sonu hüsranla bitebilir. Örnek olayda görüldüğü gibi “Ben oynamıyorum artık” diyebilirler.
DERS ÜÇ: Evet, ahkâm keserler. Evet, mücadele verirler. Evet, taraf olurlar. Sonra bir de bakarsınız ki “Siyaset bir oyunmuş abi. Ben yeni öğrendim” derler. Tuhaf olan bu değildir. Tuhaf olan bunlara “siyasi önder” muamelesi yapılmasıdır.
DERS DÖRT: Bir dünya görüşü olan, bir ideolojisi olan, politik bilinci gelişmiş olan hiç kimse, “Ben artık apolitik oldum” demez, diyemez. Çünkü hayatı politiktir o insanın. “Ben artık apolitik oldum” diyen bir kişinin en baştan politik bilinci yoktur.
DERS BEŞ: Oyuncuların ve müzisyenlerin... Dizilerini izleyelim, şarkılarını dinleyelim, şovlarını takip edelim. Hayranları olalım. Ama asla onları “siyasi önderler” haline getirmeyelim. Hem kendimizin hem de onların ruh sağlığı açısından bunu yapalım.
DERS ALTI: Gündelik politik çekişmelerin içine dalarak, partilerin tarafı olarak yol yürüyen oyuncu ve müzisyenlere, “partici müzisyen / partici oyuncu” muamelesi yapmakta sakınca yoktur. Çünkü hak ettikleri muamele budur.
DERS YEDİ: Hiçbir dizi oyuncusuna asla taşıyamayacağı yükler yüklemeyelim. Hiçbir müzisyene altından kalkamayacağı sorumluluklar yüklemeyelim. Hiçbir sanatçıya çapından büyük misyonlar yüklemeyelim. Onlara da yazık bize de yazık.