Ahmet Hakan'dan 'Erşan Kuneri' yorumu: Sıkıcı, bayat, bayağı ve kötü

Erşan Kuneri'nin izleyiciyle buluşan 2. sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hürriyet'ten Ahmet Hakan, 'Kendi açımdan üç maddede özetleyebilirim ikinci sezonu: BİR: Feci derecede sıkıcıydı. İKİ: Korkunç derecede bayattı. ÜÇ: Fena halde demodeydi.' ifadelerini kullandı.

Cem Yılmaz'ın hayat verdiği karakter Erşan Kuneri'nin maceralarını anlatan dizinin 2. sezonu yayınlandı. 10 Ekim'de izleyiciyle buluşan diziye Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan dikkat çeken değerlendirme geldi. Hakan, köşe yazısında diziyle ilgili "Sıkıcı, bayat, bayağı ve kötü" yorumunda bulundu.

Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Birinci sezon benim için 'eh işte' ayarındaydı. Bayılmamıştım ama kayıtsız da kalamamıştım. Bölüm atlayarak da olsa, sardırarak da olsa izleme arzusu uyanmıştı bende. İkinci sezona gelince... Kendi açımdan üç maddede özetleyebilirim ikinci sezonu: BİR: Feci derecede sıkıcıydı. İKİ: Korkunç derecede bayattı. ÜÇ: Fena halde demodeydi.

İzledikçe mırıldandığım cümle hep şu oldu: Kötü olabilir ama bu kadar mı kötü olur! Oyuncuları kalburüstü, atmosferi muazzam, kostümleri müthiş. Peki eksik olan ne? Bilmiyorum. Bildiğim tek şey şu: Bir izleyici olarak izlerken sürekli dikkatim dağıldı, bir süre sonra da televizyon ekranını bırakıp cep telefonuma gömüldüm. Umarsızca. İstemsizce. İnsan bir kere mi gülmez abi! Bırakın gülmeyi, bir kere olsun gülümsemez mi? Esprilerin tümü yapmacıktı, zorlamaydı, bayattı ve bayağıydı.

Beğendiğim tek yeri, 84 yaşındaki Erşan Kuneri bölümleri oldu. Oralarda olağanüstü bir oyunculuk sergilemiş Cem Yılmaz. Döktürmüş resmen. Yarattığı tipleme müthiş inandırıcıydı. Efsane başarılar kazanmadıkları halde kişisel geçmişlerine hep destan muamelesi yapan hınzır ihtiyarların çocuksu hallerini şahane yansıtmış. İzlerken şunu da fark ettim: Bu diziyi çekerken ekip olarak dostluklarını pekiştirmişler, bayağı eğlenmişler, çok gülmüşler, canları hiç ama hiç sıkılmamış.

Emin değilim ama galiba dizi ve filmlerde şöyle bir matematik işliyor: Çekim sırasında ekip ne kadar vur patlasın çal oynasın havasına girmişse... İzleyiciyi de o denli buhran, sıkıntı ve hüsran bekliyordur."

ERŞAN KUNERİ 2. SEZON KONUSU NEDİR?

Bu sezonda, 84 yaşına basan Erşan Kuneri, emekliliğinin tadını çıkarırken hayatına dair yapılacak bir röportaj için kapısını çalan bir ziyaretçiyle karşılaşıyor. Röportaj, Kuneri’nin kariyerindeki dönüm noktalarını ve sinema dünyasında bıraktığı izleri yeniden gündeme getiriyor.

Cem Yılmaz’ın yönetmenliğini üstlendiği dizinin yapımını Fikirsanat gerçekleştiriyor. İlk sezondaki oyuncu kadrosuna ek olarak, yeni sezonda Şükran Ovalı, Ahsen Eroğlu, Bige Önal, Bora Akkaş ve Celal Kadri Kınoğlu gibi isimler yer alıyor.

Yazan & Yöneten: Cem Yılmaz
Yapım Şirketi: Fikir Sanat
Yapımcı: Öner F. Işık
Oyuncular: Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Çağlar Çorumlu, Şükran Ovalı, Ahsen Eroğlu, Nilperi Şahinkaya, Bige Önal, Bülent Şakrak, Bora Akkaş, Merve Dizdar, Celal Kadri Kınoğlu

Sonraki Haber