Ahmet Hakan'dan Mansur Yavaş'ın 'Öcalan' açıklamasına tepki: Fırsatçı, Samimiyetsiz...

Mansur Yavaş'ın, Bahçeli'nin Öcalan çağrısına tepki göstermesi üzerine Ahmet Hakan, 'Mansur Yavaş’ın kafa çıkarması' başlıklı yazı kaleme aldı. Hakan, Mansur Yavaş'ın tepkisini 'samimiyetsiz ve fırsatçı' olarak yorumlayarak 'Cumhurbaşkanlığı yarışında ben de varım mesajı veriyor olabilir' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Öcalan Meclis’e gelip DEM Parti grup toplantısında konuşsun” çağrısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da tepki göstermiş ve "Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez" ifadelerini kullanmıştı.

Yavaş'ın bu açıklamasının üzerine Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan 'Mansur Yavaş’ın kafa çıkarması' başlıklı yazı kaleme aldı.

"Bu zamana kadar hep susmayı, hiçbir şeye karışmamayı, dünya yansa yorumdan kaçınmayı tercih eden Mansur Yavaş, ilk kez bir konuda tutum alabildi." diyen Hakan, Mansur Yavaş'ın bu tepkisini fırsatçı, planlı ve samimiyetsiz olarak yorumladı.

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Devlet Bahçeli’nin Öcalan çıkışına itiraz ediyor Mansur Yavaş. “Terörist başı muhatap alınamaz” falan diyor.

Mansur Yavaş, gerçekten Öcalan’ın muhatap alınmasını çok büyük dert etmiş, kafaya takmış mıdır?

Yoksa tutum almasının asıl nedeni başka bir şey midir?

Mesela şöyle bir şey:

“Cumhurbaşkanlığı yarışında ben de varım” mesajı veriyor olabilir mi Mansur Yavaş?

Hatta ve hatta Ekrem İmamoğlu’na “Hop! Sen tek aday değilsin. Burada ben de varım. Beni de hesaba kat. Bak, arkama rüzgâr alacak bir konu buldum mu işte böyle kafayı çıkarırım. Sen beni hafife alma” diyor olabilir mi?

Mansur Yavaş’ın kafayı çıkarması...

Bana çok hesaplı, çok planlı, çok fırsatçı, çok samimiyetsiz gibi geliyor.

Bu zamana kadar tartışılan onca memleket meselesi hakkında minicik bir tutum alsaydı, küçücük bir tavır koysaydı, iki satırcık görüş bildirseydi...

Asla böyle düşünmezdim.

Sonraki Haber