Aile hekimleri haklarını istiyor

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan; 13 Mayıs’ta basın toplantısı sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “Aile hekimlerine ek ödeme konusunu çalışıyoruz" dediğini hatırlattı. “Üzerinden 70 gün geçti ama bir ödeme olmadı” dedi.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından aile hekimlerine 17 Temmuz’da gönderilen yazıda, 209 sayılı kanun uyarınca aile hekimlerine ve aile sağlığı merkezi çalışanlarına ek ödeme yapılamadığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan bazı çevrelerin aile hekimlerine ek ödeme verilmesine karşı olduğunu yönünde duyumlar aldıklarını ifade eden Eryazğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bize gelen bazı bilgiler, Maliye Bakanlığının ek ödeme konusunda hazırlıklar yaptığı ancak sağlık bakanlığında bazı çevrelerin buna engel olduğu yönündedir. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, illere gönderdiği bir yazı ile ‘aile hekimlerine ek ödeme yapılamaz’ diyor. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün asli görevi aile hekimlerinin sorun ve sıkıntılarını çözmek ve onların özlük haklarını düzeltmek olduğunu tekrar tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bu gibi yazılar Türkiye’deki aile hekimlerinin emeklerini haklarını baltalamaktır. AHEF olarak bunu asla kabul etmiyoruz bu konuların sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Sonraki Haber