Bakan Göktaş'ın bulunduğu araç kaza yaptı: Ekibinde yaralılar var!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın bulunduğu araç kaza yaptı. Bakan Göktaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu, ekibindeki bazı kişilerin hafif yaralandığı öğrenildi.

Bakan Göktaş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit edilen taksi şoförü Murat Arslan'ın Merkez Ulu Camisi'nde kılınan cenaze namazına katıldı.

Cenaze töreninin ardından Etlik Şehir Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etmek üzere Kahramankazan'dan ayrılan Bakan Göktaş'ın bulunduğu araç, Etimesgut ilçesine bağlı Eryaman'ın girişinde kaza yaptı.

Birden fazla aracın karıştığı kazanın ardından Mahinur Özdemir Göktaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu, ekibindeki bazı kişilerin ise hafif yaralandığı öğrenildi.

BAKAN MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Mahinur Özdemir, 7 Kasım 1982'de Brüksel'e bağlı Schaerbeek'te doğdu. Emirdağ asıllı göçmen bir Türk ailesinin Belçika'daki üçüncü nesil fertlerindendir. Université libre de Bruxelles insan kaynakları mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

2006 yılında Brüksel Schaerbeek Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçildi ve 2 dönem boyunca Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 24 Haziran 2009 tarihinde Frankofon kesimden, Hristiyan demokrat çizgideki CDH'den Brüksel Meclisine seçildi. Böylece Avrupa'da ve Belçika'da vekil seçilen ilk başörtülü oldu.Seçilmesinin ardından, başörtüsü yüzünden eleştiriler aldı ve çalışmasının zor olacağı iddia edildi. 29 Mayıs 2015 tarihinde Ermeni Kırımı'nı soykırım olarak tanımlamayı reddetmesi nedeniyle partisinden ihraç edildi ve siyasete Mayıs 2019 tarihine değin bağımsız milletvekili olarak devam etti.

12 Eylül 2019 tarihinde Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Böylelikle Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Haziran 2023 tarihinde açıkladığı kabine listesinde yer alarak T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu.

Sonraki Haber