Gazze'de İsrail soykırımının 1. yılı... Ömer Çelik: Batı soykırıma destek çıkıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze soykırımının 1. yılında önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, 'İsrail’in soykırım Gazze’deki siyaseti ve eylemlerinin birinci yılındayız. Şimdiye kadar bu tablo bütün uluslararası kurumlar tarafından izlendi durdurulamadı.' ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, çocukların korunmasına ilişkin Mecliste bir araştırma komisyonu kurulacağını duyurdu.

Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekil:

"MYK toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İsrail’in soykırım Gazze’deki siyaseti ve eylemlerinin birinci yılındayız. Şimdiye kadar bu tablo bütün uluslararası kurumlar tarafından izlendi durdurulamadı. Şehit olanların yüzde 70’i kadın ve çocuk. Netanyahu hükümetinin eylemlerine acımasızca devam ettiği görülmekte. Çeşitli protestolar var. Batı toplumlarında hükümetlerle halklar arasındaki ayrım var.

'KATİLLER ŞEBEKESİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

"Batıda insanlık cephesi oluşturulmaya çalışıyor ama hükümetler soykırımcı siyasete destek veriyorlar. Türkiye’nin de katıldığı süreci Güney Afrika başlattı. Uluslararası ceza mahkemesi ve tavrın arkasına eylem konulamadığı için İsrail’in bunu da tehdit etti. Tablo, İsrail BM Genel Sekreteri Guterres’i istenmeyen adam ilan etti. Katiller şebekesiyle karşı karşıyayız.

"Netanyahu’nun ilk cümlesi bölge haritalarını değiştireceğiz yaklaşımıydı. Koridor kuracağız açıklaması yaptı. Bölgesel savaşı genişleterek Netanyahu hem hukuktan kaçmaya hem bölgeyi ateşe atmaya çalışıyor dedik. Bugün Lübnan’ı yeni Gazze yapmaya çalışan soykırımcı şebekenin faaliyetleriyle karşı karşıyayız.

"ABD kongresinde ABD üniversitelerinde öğrencilerin protestolarına karşı, kullanışlı aptallar diye hakaret etti. ABD kongresi üyeleri buna rağmen Netanyahu’yu alkışladılar.

'AKDENİZ’İ SAVAŞ GEMİLERİYLE DOLDURDULAR'

"Akdeniz’in her tarafını savaş gemileriyle doldurdular. Akdeniz’de balıkçı kayığının gezeceği yer kalmadı. İsrail’in savunma hakkı var denildikçe, İsrail Lübnan’a, Yemen’e, Suriye’ye saldırıyor.

"Saldırıya uğrayanlar karşılık verince Batılı ülkeler ayağa kalkıyor. Mesela İran söz konusu olunca İsrail’den daha fazla Netanyahucu bir dille konuşuyorlar, karşılık veririz diye.

"Siyonist işgalcilik BM’yi ve dünyanın her yerini işgal etmiştir. Türkiye gibi Cumhurbaşkanımız gibi bu siyonist işgalcilere karşı da ortaya koydukları tavır bir hakikati örtme kampanyası üzerine işlemektedir.

'BM’DEN ÇIKMASI GEREKEN KARARLAR ÇIKMADI'

"İşin açığı İsrail güvenlik güçleri, hedef gözeterek ateş etti ve Filistinliler öldü ama basın bunu sunarken bile örtbas etme mantığında. Lübnan’a da aynını yapıyor. Sivil cihazların ölümcül silah olarak kullanılması da ilk… İsrail sivil araçları silaha dönüştürerek yeni bir suça imza attı. Söylenecek sadece şudur uluslararası hukukun namusu Netanyahu’nun yargılanmasından geçmektedir. Amaçlarının savunma değil savaşı genişletmek olduğunu Cumhurbaşkanımız hep ifade etti. Bunda acıdan sonra ilk defa birileri yarım cümlede olsa insanlık cephesine dair cümleler kurmaya çalıştılar. BM’den çıkması gereken kararlar çıkmadı, İsrail çıkan kararları da uygulamadı. Gazze’yi işgal etmeye kalkanlar Gazze’yi işgal edemezler. BM’nin teşebbüsleri devam ediyor.

'SOYKIRIMI DURDUR DİYEMİYOR'

"İran’a saldıracağım diyor. ABD ve diğerleri destek vereceğiz diyor ama santralleri vurma diyorlar. Lübnan’a saldırıya da hafifletici cümle kuruyorlar. Soykırımı durdur diyemiyor ama insani yardımlara izin istiyorlar. Lübnan’a müdahale etme hakkın yok diyemiyorlar ama Lübnan’a kara harekatı yapma diyorlar. Uluslararası sistemin iki yüzlülüğünü gösteriyor bu durum. Uluslararası sistemin namusu Netanyahu’nun yargılanıp yargılanmamasını istemektedir."

Ayrıntılar geliyor...

Sonraki Haber