AK Parti'nin seçim vaatleri havada kaldı

AK Parti'nin seçim vaatleri ekonomiye takıldı. Yeni evlenen gençlere 150 bin TL faizsiz kredi, mülakat sözü ve Cumhuriyetin 100. yılında emeklilere yönelik ikramiye müjdesi gibi seçimlerden önce verilen sözler birer birer havada kaldı.

Ulusal Kanal'ın AK Parti kulislerinden aldığı bilgilere göre seçimlerden önce verilen bir çok vaat ekonomi engeline takıldı. Kamuya mülakatsız alım sözü, yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi ve emekliye ikramiye gibi konularda ekonomik engeller yüzünden gündeme bile alınamıyor.

Metropoll'ün anketine göre AK Parti seçmeninin yüzde 22,5'i yani yaklaşık 4 seçmeninden 1'i Cumhurbaşkanı seçiminde verdiği oy nedeniyle pişman. En büyük nedenlerinden biri ise vatandaşı derinden etkileyen ekonomik kriz ve verilen sözlerin yerine getirilmemesi.

KAMUYA ALIM SÖZÜ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim sürecinde kamuya alımda mülakatın kaldırılacağını vaadetmişti. Ancak Amerika dönüşü başka bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vaat ettik" ifadelerini kullandı. Ancak özellikle eğitim camiası yıllardır yaşadığı mülakat sorununun çözümünü bekliyor.

EVLENECEK GENÇLERE FAİZSİZ KREDİ HAYAL OLDU

Seçim zamanında AK Parti'nin önemli sözlerinden biri de evlenecek genç çiftlere 150 bin TL'ye kadar kredi sözü olmuştu. Kredinin 2 yıl ertelemeli ve 48 ay taksitle ödeneceği de belirtilmişti. Sonbahar'ın gelmesiyle düğün sezonu da yavaş yavaş sona eriyor ancak seçim vaatlerinden olan faizsiz kredi sözü tutulmadı. Ulusal Kanal'ın AK Partili milletvekillerinden edindiği bilgilere göre, bu söz yakın zamanda da yerine getirilecek gibi değil. Vekiller, kredi konusunun gündemde olmadığını söyledi.

EMEKLİYE İKRAMİYE GÜNDEME BİLE GİREMİYOR

Emeklilerin heyecanla beklediği, Cumhuriyetin 100. yılı ikramiyesi AK Parti hükümetinin gündemine bile giremiyor. Bütçe olanaklarının yetersizliğinden emeklinin bu beklentisi umutsuz bir bekleyişe döndü.

Sonraki Haber