Akar’dan Şam’a mesaj: İdlib'de kaybınız yok, oraya bakın!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya yaptığı değerlendirmede Suriye’deki gelişmeler ile de ilgili konuştu. Akar Şam’a “stratejik hata yapıyorsunuz” dedi

Akar’ın Suriye’deki gelişmeler ile ilgili değerlendirmeleri şu şekilde;

“Mutabakat kapsamında ateşkes ihlalleri ufak tefek olmakla birlikte ateşkes devam ediyor… Rejim hattındaki gözlem noktalarını objektif bir kararla M-4 otobanına, temas hattına çekiyoruz. Afrin’de istikrar sağlanmış durumda. Münferit olaylar oluyor, terörist teröristliğinden vazgeçmiyor. Fırat Kalkanı, Barış Pınarı harekat bölgelerinde de aynı. Normalizasyon devam ediyor.

‘REJİM STRATEJİK HATA YAPIYOR’

Rejim stratejik olarak hatalar yapıyor. Rejim İdlib’e asker yığıyor. Biz işgal edeceğiz demiyoruz rejimin oradaki insanları katletmesine engel olmak için orada bulunuyoruz. Burada durmamızdan dolayı rejimin kaybı yok. Bekçi gibi duruyoruz ama öbür tarafta (Deyrizor) petrol gidiyor. ‘Adam bazı grupları organize ediyor petrol gidiyor oraya bak’ diyoruz. Bizim birinci hedefimiz hudutlarımızın halkımızın güvenliği, orada oluşuma, çukur koridor hat buna müsaade etmeyeceğiz. Bunu her yerde söyledim 83 milyonu öldürürsünüz bu koridoru kurarsınız.

Sonraki Haber