Akaryakıt devi Shell faaliyetlerini durdurdu! İşte nedeni

Akaryakıt devi Shell, Meksika Körfezi'ndeki Stones ve Appomattox petrol tesislerindeki üretim faaliyetlerini, ihtiyati tedbirler kapsamında durdurma kararı aldı. Şirket, pazar günü itibarıyla bu adımı attığını duyurdu. Bu karar sektörde şaşkınlıkla karşılandı. İşte ayrıntılar...

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bazı sondaj operasyonlarımızı güvenli bir şekilde durdurma sürecindeyiz ve şu anda Meksika Körfezi'ndeki üretimimiz üzerinde başka bir etkimiz yok" denildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, bölgedeki bir sistemin önümüzdeki 48 saat içinde kasırgaya dönüşme olasılığının yüzde 50 olduğunu belirtti. Miami merkezli hava durumu tahmincileri, "Çevresel koşullar, bu rahatsızlığın gelişmesi için elverişli görünüyor; tropikal fırtına oluşması muhtemel" uyarısında bulundu.

SHELL NE ZAMAN KURULDU?

Shell, İngiltere'de kurulmuş ve Hollanda merkezli bir enerji şirketidir. İngiltere ve Hollanda ortaklığında faaliyet gösteren bu marka, 1907 yılının Şubat ayında hayata geçmiştir. Şirketin kurucusu olan Marcus ailesi, Shell'in sahipliğini de üstlenmektedir.

Sonraki Haber