Akbük’te temiz su ve çevre için birleştiler

Didim'de bulunan Akbük beldesinde temiz su için Akbük Çevre Bileşenleri Platformu bir araya geldi. Eyleme Vatan Partisi Aydın İl Başkanlığı da destek verdi.

Aydın’ın Didim ilçesin bağlı Akbük beldesinde temiz su ve çevre için bir araya gelen Akbük Çevre Bileşenleri Platformu basın açıklaması yaparak Akbük’ün sorunlarına dikkat çektiler. Şebeke suyundan ve kanalizasyon sisteminden yararlanamadıklarını belirten vatandaşlar sorunlarına acil çözüm istediler.

Vatan Partisi Aydın İl Başkanlığının da destek verdiği etkinliğe, platform üyeleri ve Vatan Partisi MYK üyesi Ali Mercan ve Didim İlçe Sekreteri Hatice Koyun başkanlığında bir heyet de katıldı.

Platform adına yapılan açıklamada, “Bu güzel coğrafyada kanalizasyon sistemi olmayan, lağım dahil her türlü atığımızı konutlarımız ve işletmelerimizin yanı başına açtığımız fosseptik çukurlarına doldurup sonra da sıra bekleyip vidanjörlerle çektiriyoruz. Vidanjörler pisliği çekmeye yetişemediğinden sokaklarımıza lağım akmakta, her yer lağım kokmaktadır. Bakmaya kıyamadığımız kıyılarımızda vahşi turizmcilik yapanlar, kişiler, kurumlar, yatçılık yapanlar, işletmeler/ oteller suyumuzu ve Mavi Bayraklı Mandalya Körfezimizi hiçbir kural tanımadan kirletip adeta körfezimizi katlederek Mavi Bayrakları kaybetmemize yol açmışlardı. Akbük Koyuna ve Soğuk Suyun kirletilmesine karşı bugüne kadar yaptığımız girişimler eylem ve etkinlikler kısmen etkili olsa da Soğuk Su ve çevresindeki işletmelerin bazıları atık sularını yasal olmayan yollarla yeraltına ve denize deşarj etmeye devam etmektedir. Musluklardan akan suları kullanmak mümkün değil. İnsani kullanım amaçlı suyun temin edilmesi ve buna ilave olarak da bir an önce kanalizasyon altyapısının da tamamlanıp devreye alınması öncelikli talebimizdir. Yöneticileri acil çözüm için göreve davet ediyoruz.” dendi.

Sonraki Haber