Akciğeri pırıl pırıl yapıyor! Her gün bir bardak içen doktora gitmiyor...

Parlak rengiyle mutfakların vazgeçilmezi şalgam suyunu seven de çok sevmeyen de. Ancak şalgam suyunun faydalarını duyunca sevmeseniz de tüketeceksiniz. İşte vitamin deposu şalgam suyunun vücudumuz için 10 yararı…

Hemen her yemekle uyum sağlayan şalgam suyu akşam sofralarının vazgeçilmezi. Üstelik şalgam suyu da en az şalgam turpunun kendisi kadar faydalı. A, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan şalgam, sağlığımızı güçlendirmek için bire bir. Şalgamı sevmiyorsanız bu haberi kaçırmayın çünkü faydalarını duyunca ona bir şans vereceksiniz…

ŞALGAMIN FAYDALARI NELERDİR

İster yemeklerin yanında tüketin ister salataya doğrayın. Şalgam onlarca farklı tarifle sofralarımızdaki yerini almayı başarıyor. İşte şalgam ve şalgam suyunun vücudumuz için faydaları…

1. Sindirim sistemini düzenliyor

Şalgam suyu özellikle yemeklerle birlikte tüketildiğinde kusursuz bir sindirim desteği sağlıyor. Besin lifi bakımından oldukça zengin asidik bir yapıya sahip olan şalgam suyu hem tok hissetmenizi sağlıyor hem de hazmınızı kolaylaştırıyor.

2. Kabızlığı engelliyor

Şalgam suyunun bir diğer faydası ise boşaltım sistemi üzerine. İçeriğinde zengin besin lifi sayesinde boşaltımı hızlandırıyor ve kabızlığın önüne geçiyor.

3. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

A, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan şalgam suyu aynı zamanda güçlü bir antioksidan. Hasta olmamıza sebep olan serbest radikallerle savaşarak onları hızla vücudumuzdan uzaklaştırıyor.

4. Kemik ve diş gelişimini destekliyor

Demir, kalsiyum ve potasyum gibi vücudumuzun ihtiyaç duyduğu mineralleri bolca barındıran şalgam suyu, kemikleri güçlendiriyor ve dişlerin daha parlak olmasını sağlıyor.

5. Kilo vermeye yardımcı oluyor

“Şalgam suyu zayıflatır mı?” diye düşünüyorsanız sorunuzun cevabı evet. Şalgam suyu içeriğindeki besin lifi, mineral ve vitaminlerle tok tutucu, sindirim kolaylaştırıcı ve kabızlık önleyici bir etkiye sahip.

6. Şeker hastalığına karşı koruyucu

Kan şekerini dengeleyen şalgam suyu, kan şekerini yavaşça yükseltip sağlıklı seviyelerde kalmasını sağlıyor. Ancak şeker hastalığı olanların mutlaka doktor kontrolünde şalgam suyu tüketmesi öneriliyor.

7. Akciğer ve karaciğerleri temizliyor

Güçlü antioksidan özelliği sayesinde akciğer ve karaciğerdeki hasarı minimuma indiriyor. Özellikle sigara kullanan kişilerin akciğer onarımlarını destekliyor. Ancak elbette çare şalgam suyu değil sigarayı ve tüm zararlı alışkanlıkları bırakmak.

8. Saçların beyazlamasını önlüyor

İçeriğindeki E vitamini ve bakır minerali sayesinde saçların daha hızlı uzamasını ve güçlenmesini sağlıyor. Aynı zamanda saç beyazlamalarını da yavaşlatarak saçın doğal renginin daha uzun süre kalmasını destekliyor.

Cilt kırışıklıklarına iyi geliyor
Antioksidan özelliği sayesinde cildimizin kırışmasına neden olan zararlı maddeleri temizliyor ve daha parlak bir cilt yapısı oluşturuyor.

Sonraki Haber