Akıl almaz dolandırıcılık: 'Hoşçakalın' coin'i aldırıp ortadan kayboldu
Sosyal medya ve WhatsApp üzerinden kurulan gruplarda borsa ve kripto para eğitimi verdiğini iddia eden K.D. isimli şahıs, üyelerine ürettiği kripto paraları aldırdıktan sonra 'Hoşçakalın' mesajı paylaşarak ortadan kayboldu.
K.D. isimli şahıs, sosyal medya ve WhatsApp grupları aracılığıyla yatırımcılara ulaşıp, kendisini borsa ve kripto para uzmanı olarak tanıttı. K.D, yatırımcılara 'Borsa eğitimi' verdiğini söyleyerek güven kazandı. Eğitimler sırasında yatırımcıları, kendi kurduğu bir uygulama üzerinden belirli kripto paraları satın almaya yönlendirdi ve mağdurları bu yatırımlardan yüksek kar elde edeceklerine inandırdı.
Yüksek kar vaatlerine inanan yatırımcılar, sisteme para yatırdıktan sonra mağduriyet yaşamaya başladı. Birçok mağdur, yatırım yaptığı parayı geri çekemediğini ifade ederken, bazı mağdurlar da yüklü miktarda para kaybettiğini iddia etti. Mağdurlar, parayı geri almaya çalıştıklarında ise 'Vergisini ödemen lazım. 3 ay bekleme süresi var' şeklinde cevap aldıklarını söyledi. Yatırdıkları paralardan umudunu kesen bazı mağdurlar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek savcılıkta suç duyurusunda bulundu.
'HOŞÇAKALIN' COİN'İ
Milyonlarca liralık vurgunda coin'lere konulan isimler de dikkat çekti. Şüpheliler aldırdıkları coin'lere, 'Maymun', 'Lüks', 'Orta' gibi isimler verirken, mağdurlara son olarak 'Hoşçakalın' isimli coin'i aldırdı. Yatırımlarına bu coin'i de ekleyen mağdurlar daha fazla kar hayali kurarken, şüpheliler platformu kapatıp sırra kadem bastı.
'PARA ÇEKMEK İSTEDİK BAHANE ÜRETİP İZİN VERMEDİLER'
Platforma katılarak mağdur olduğunu iddia eden Sinem Kunal, "2 ay boyunca düzenli bir şekilde günde 3 defa borsa dersleri dinledik. Hisse senedi önerilerinde bulundular. Gerçekten gösterdikleri hisse senetleri yükseliyordu. Bizim 2 ay boyunca güvenimizi sağladılar. Birçok mağdur daha fazla para yatırdı. Fakat biz para çekmek istediğimiz zaman bin tane bahaneyle biz bu paraları çekemedik. Kimisinden vergi istedi. Kimisinden bloke koydu. Kimisinden vergi talep ettiler. Vergisini yatırın öyle çekin dediler. " diye konuştu.
'600 KİŞİYE ULAŞABİLDİK'
Kunal mağdurların sadece belirli bir kısmına ulaşabildiklerini söyleyerek, "Birçok kişi dolandırıldığını anladığı anda iş işten geçmişti ve uygulama üzerinden yüklettikleri HG digital borsa uygulaması kapanmıştı. Şu anda bizim bildiğimiz 600 mağdur var. Ortalama bir fiyat verecek olursam, 500 bin lira kaybetti her bir kişi diyebilirim. Çok fazla mağdur var. Evini satan var; arabasını satan var. Aynı zamanda intihar etmek isteyen var. Gerçekten mağdurlar çok fazla. Biz sadece 600 kişiye ulaşabildik" dedi.