Akit yazarı, kadın cinayetlerinde Medeni Kanun'u suçladı!

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu bugünkü köşesinde Medeni Kanun'u hedef aldı! Karahasanoğlu yazısında, 'Bana bir tane 1926 öncesi toplumumuzda kafası kesilen kolları kesilen vahşice katledilen kız gösterin.' ifadelerini kullandı.

Türkiye, Fatih’te önceki gün yaşanan vahşetle sarsıldı. İstanbul Fatih’te 4 Ekim'de Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi’nde kasaplık yapan Semih Çelik (19), İkbal Uzuner (19) ve Ayşenur Halil’i (19) yarım saat arayla katletti. Edirnekapı surlarının üzerine çıkan Semih Çelik, katlettiği İkbal Uzuner’in başını kesip aşağı attı. Ardından boğazına ip geçiren katil zanlısı surlardan atlayarak intihar etti.

Olayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkarken Yeni Akit yazarı olay yaratacak bir köşe yazısı kaleme aldı. Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, yaşanan vahşette 'Medeni Kanun'un suçlu olduğunu iddia etti.

Avukat Nazan Moroğlu'nun 'Medeni Kanun'un yıl dönümü kapsamında yaptığı açıklamayı ele alan Karahasanoğlu, "Gençlerimizi tam da vahşete sürükleyen sistemin temel taşlarından birisi olan Medeni Kanunun yürürlüğe girmesinin yıl dönümü ile ilgili bir açıklama.." ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Diyor ki çağdaş hukukçulardan Nazan Moroğlu, “Türk kadınını gereken saygınlığına kavuşturan Medeni Kanun aynı zamanda bir kadın devrimidir.

"O zaman buyrun Türk kadınına Medeni Kanununa saygınlık mı kazandırılmış yoksa bir yandan kendileri paramparça edilmişler bir yandan da yakınları ayakta duramaz çaresizliğe mi düşmüşler.

"Afedersiniz kadınlara bu kadar büyük kazanımlar sağlandıysa hemen her gün vicdanları yaralayan eş cinayetlerini bir kenara bıraktık.

"Şimdi biri eski arkadaş diğeri yeni arkadaş olmak üzere iki gencecik kıza vahşice saldıran iklimi nasıl oluşturduk.

"Bana bir tane 1926 öncesi toplumumuzda kafası kesilen kolları kesilen vahşice katledilen kız gösterin.

"Tek eşlilik öyle mi?

"Ne kadar vicdansızsınız, ne kadar yalancısınız.

"Toplumu getirdiğiniz nokta… Hem de akıl hastası olan bir kişinin, evlenmeden, bir yıl şu kızla, ertesi yıl bir başka kızla gezdiği… Sonra da ikisini birden öldürdüğü noktadır.

“'Resmi nikah zorunluluğu' imiş.

"Bugün birlikte yaşayanların, resmi nikah zorunluluğu mu var?

"Bugün zina serbest değil mi, Nazan hanım..

"Ve bu serbestlik, sizin dayatmalarınızla gerçekleşmedi mi?"

Sonraki Haber