AKP işgal davasında esas açıklanacak: Binbaşı beraatini istemedi

FETÖ’nün AKP İstanbul İl Başkanlığı Binası’nı işgal girişiminde saat 16.00’da hükmün verileceğini açıklandı

FETÖ’nün darbe girişmi sırasında AKP İstanbul İl Başkanlığı Binası’nda faaliyet gösterdikleri iddasıyla yargılanan 15 tutuklu sanığın davasında, sanıkların son sözleri alındı. Silivri Ceza infaz Kurumları karşısında yapılan binadaki duruşma salonunda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada, tutuklu sanıkların avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarının alınması tamamlandı. Son sözleri sorulan uzman çavuş ve uzman erbaşlar hala görevde olduklarını belirterek beraatlerini istedi.

NE KARAR VERİRSENİZ VERİN

Askerlik görevini asteğmen olarak yaptığını belirten Berkay Demir, kasıtlı ve kasıtsız hiçbir suç işlemediğini iddia ederek beraatini talep etti. Üsteğmen Muzaffer Dikencik ise “Hain darbe girişiminin gerçekleşmemesinin en önemli sebebi, hain alay komutanın benim ve askerlerimin vatan sevgisini küçümsemesidir. 17 aydır şerefli mesleğime dönmeyi istiyorum ben de ihraç edilmedim.” diyerek beraatini istedi. Eski Binbaşı tutuklu sanık Erol Hazıroğlu da ‘’Emir veren değil, emir alan pozisyondaydım. Cebir ve şiddet uygulamadım. FETÖ ile bir bağlantım olmadığı ortaya çıkmıştır. Beraatimi talep ediyorum.’’ dedi.

Tutuklu sanıklardan eski Binbaşı Faruk Şimşek, ‘’Umarım vereceğiniz karar Türk hukuk tarihine utanç olarak geçmez. Ne karar verirseniz verin. Vatan sağ olsun.’’ dedi.

Sonraki Haber