Akşener ittifakın güçlendiğini savundu

Cumhurbaşkanı adaylığı için önerdiği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın ismi kabul görmeyince Altılı Masa'dan kalkıp sonra ABD dayatmasıyla geri dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Mart'ta “ortaya koydukları çözüm yolu” ile ittifaklarının daha güçlendiğini iddia etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen devlet seferberliğini görmeyerek İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarına teşekkür etti. Akşener, şöyle konuştu: “Sadece iki büyükşehrimizin belediye başkanları olarak değil, müstakbel Cumhurbaşkanı yardımcılarımız olarak Sayın Mansur Yavaş’a ve Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Onlar sınırlı kaynaklarına rağmen bir afet organizasyonun nasıl yapılacağını tüm Türkiye’ye gösterdiler. Önlerine çıkan tüm engellere rağmen liyakatle çalışmanın ne demek olduğunu devlet ciddiyetiyle çalışmanın ne demek olduğunu cümle aleme gösterdiler. Depremin yaralarını sarmak için var güçleriyle çalıştılar çalışmaya da devam ediyorlar. Ayrıca Ekrem ve Mansur Başkanlarımızın nezdinde afet bölgesinde canla başla çalışan tüm belediye çalışanlarımıza ve gönüllülerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum.”

SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Akşener ayrıca 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere de değinerek, şöyle devam etti: “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenleri de, Sayın Mansur Yavaş’ı destekleyenleri de, Sayın Ekrem İmamoğlu’nu destekleyenleri de ortak bir yol haritasında birleştirdik. Bu yol, birliğin yoludur. Bugün ittifakımız daha güçlü, kardeşliğimiz daha sağlamdır. Ve hiç kimsenin şüphesi olmasın ki yanında dimdik duran Cumhurbaşkanı yardımcıları Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş ile birlikte Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır.”

Sonraki Haber