Akşener, MHP’nin akil insanlar eylemlerini görmedi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, açılım sürecinde akil insanların Türkiye’yi rahat rahat gezdiğini, MHP’nin bir eylemi olmadığını savundu.

Meral Akşener, Medyascope canlı yayınına katılarak, Ruşen Çakır’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Akşener, Diyarbakır’a esnaf ziyareti yapmaya gidip gitmeyeceği sorusuna, orada da bir seçim çalışması yürütecekleri yanıtını verdi. HDP üzerinden sürekli kendilerine soru sorulduğunu aktaran Akşener, “HDP’ye de İyi Parti üzerinden soru soruluyor mu bilmiyorum. Ancak hem HDP hem İyi Parti, birbirine karşı kurumsal olarak, yöneticileri anlamında en dürüst iki parti. Tavır, davranış biçimi olarak birbirine karşı en dürüst davranan iki parti.” dedi.

Akşener, AK Parti’nin yöneticileriyle ilgili birçok şey söylediklerinde 20 milyonun üzerindeki seçmeninin bundan hiç rencide olmadığını, HDP’nin yöneticilerinin tutum ve davranışlarına dair eleştiri ortaya koyduklarında ise 6,5 milyon seçmenin incitildiğine dair vaveyla koptuğunu söyledi.

Türkiye’de açılım süreçlerinin yaşandığını hatırlatan Akşener, “Çok önemli bir tutum Sayın Bahçeli tarafından konulmuştur o dönem. Sayın Bahçeli açılıma karşıydı ama sandıkta çözmek üzere tutum aldı. ‘Biz karşıyız vatandaşımız bizden yanaysa bize oy verecek’ dedi. Ne miting yapıldı ne eylem yapıldı. Akil adamlar Türkiye’yi rahat rahat gezdi. MHP’nin organizasyonu yoktu (Yapılan eylemlerde).” şeklinde konuştu.

Akil insanların toplantılarına karşı Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği sert eylemler yapmış, birçok toplantıyı başlamadan bitirmişti. O dönem MHP'li gruplar da toplantıları sık sık protesto etmişti.

Sonraki Haber