Akşener'den eski ortaklarına: Herkes memnunmuş

Bursa'da konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan yenilgiyle ilgili, 'Bütün suç benim olsun. Çekin beni kenara ama gene başarılamazdı. Çünkü tekrar söylüyorum herkes halinden memnun olmuş.' dedi.

28 Mayıs seçimlerindeki yenilginin ardından CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği Millet İttifakı resmen dağıldı. Her iki partinin yöneticileri is birbirlerini sorumlu tuttu. Yenilginin ardından iç tartışmalara giren İYİ Parti en son yerel seçimlere ayrı girme kararı aldı. Partide çatlak yaratan bu kararın ardından CHP ve İYİ Parti arasındaki tartışma da alevlendi.

AKŞENER'DEN ESKİ ORTAKLARINA: BİZİM DIŞIMIZDA HERKES MEMNUNMUŞ

Bursa'da Teşkilat Buluşması'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28 Mayıs seçimlerindeki yaşanan yenilgiyle ilgili olarak, "suç benimse kabulümdür" dedi. 2023'te başaramadıklarını belirten Akşener, "Çekin beni kenara ama gene başarılamazdı. Çünkü tekrar söylüyorum herkes halinden memnun olmuş." ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN SUÇ BENİM OLSUN"

İşte Akşener'in o açıklaması:

Suç benimse kabulümdür ama geldiğim bir yer var. Onun için işte hür ve müstakil girme nedenimiz budur. Geldiğim nokta şu; bizim dışımızda herkes halinden memnunmuş. Asıl mesele bu. 2023'te biz başaramadık. Tekrar söylüyorum. Bütün suç benim olsun. Çekin beni kenara ama gene başarılamazdı. Çünkü tekrar söylüyorum herkes halinden memnun olmuş. Çünkü seçmenin ayağına gidip, topuk selamı verip, 'Sen benim velinimetimsin' demek çok ağır, zorlu bir iştir. Tek bir kişiyi ikna etmek için 10 dakika zaman ayırmak çok maharetli bir iştir. Siz yüzünüzü ekşitip 'Sen zaten şucusun, sen zaten bucusun' diyerek politika yaptığınız zaman sosyal medyadan paranız olduğu oranda, televizyondan, sosyal medyadan bu ayrışma üzerinden politika kurduğunuzda o değerler yerde kalmaya devam eder, sokakta kalmaya devam eder. İnsanlar acı çekmeye devam eder" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber