Akşener'den grup toplantısında önemli açıklamalar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ndeki partisinin grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ortak bildiriye imza atmayan CHP'ye de sert tepki gösteren Akşener, 'Oy kazanma uğruna, bölücülüğe ses çıkaramayan fırsatçılarla mücadele ediyoruz' dedi.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

MİLLİ YAS

24 saatte, 12 şehit verdiğimiz, millî bir acıda bile; kendi evlatlarına, millî yas ilan etmeyi çok gören, bir büyük vicdansızlıkla, mücadele ediyoruz! Terörle mücadelede bile; hamasetin arkasına sığınan, bir büyük ciddiyetsizlikle, mücadele ediyoruz!

CHP'YE DEM TEPKİSİ

Ve ne yazık ki, sadece iktidarla da mücadele etmiyoruz… Biz aynı zamanda; milletin vicdanını temsil eden, bu kutlu çatının altında; PKK terörünü, aklama peşine düşenlerle de, mücadele ediyoruz! Terörist başına, methiyeler düzme yarışına girenlerle de, mücadele ediyoruz! Haine hain diyemeyen, sözde demokrasi havarisi riyakarlarla; Oy kazanma uğruna, bölücülüğe ses çıkaramayan; koltuk meraklısı fırsatçılarla da, mücadele ediyoruz!

İşte bu yüzden, İYİ Parti olarak; sonda söyleyeceğimizi, en başta söyleyelim. Adı sürekli olarak değişen; ama terörist başına duyduğu sevdası, bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin; bizim gözümüzde, siyasi meşruiyeti yoktur! Kürt vatandaşlarımızı, kendilerine kalkan olarak kullanıp; Terörü aklamaya kalkanların; Gazi Meclisimizde yeri yoktur! “Öcalan Kürtlerin bir değeridir.” diye yapılan, bir açıklamanın da; emir aldıkları hainlerin dışında; bu vatanın hiçbir evladında, karşılığı yoktur!

'KAPILARINDA PASPAS OLAN SİYASETÇİLER'

Buradaki asıl sorun, Ne Türkiye’yle, ne de Türk Milleti’yle, zaten hiçbir bağı olmayan, bu uzaktan kumandalı şer odağı değildir. Asıl sorun; onlara, bu cüreti verenlerdir. Bir belediye kazanmak uğruna, teröristin mektubunu okutanlardır. Açılım sürecinde, utanmadan, teröristten Gandi çıkarmaya çalışanlardır. Oy uğruna, şekilden şekle giren partiler;
 kimi kapının arkasında, kimi de kapının önünde yapılan diplomasiler; her seçim öncesinde, kapılarında paspas olan siyasetçilerdir.

ADAYLIKLARI ENGELLENSİN

Bakın, önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimde, geçtiğimiz yıllarda yaptığınız gibi; Önce terör sempatizanlarının, aday olmasına izin verip; seçildikten sonra da, kayyum atama kurnazlığından vazgeçin. Millet iradesini çiğnemeyin. Demokrasimizi daha fazla kirletmeyin.

Madem terörle mücadele etmek istiyorsunuz; O zaman, terörle iltisaklı olan kişilerin, aday olmasına, göz yummayın! Bunu sağlamak için, Elinizde, devletin tüm imkânları var. Güvenlik kurumlarımızın, kaynakları var. Eğer samimiyseniz; Kayyum meselesi üzerinden, gizli pazarlıkları bırakın; buyurun, gerekeni yapın. Milletimizi de, bu karagöz hacivat oyunuyla, daha fazla oyalamayın!

'DEMLİLERE ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN SUSANLAR...'

Bir yanda; Belediye seçimleri öncesinde, DEM’lilere şirin gözükmek için susanlar var. Diğer yanda ise; Beraber yol yürüdüğü; Hatta, bütçe savunmasını bile yaptırdığı HÜDAPAR’ın, Anayasamıza meydan okumasına susanlar var.

Kurulduğumuz günden beri; Kutuplaşmanın konforunu sürenler, hep bizden rahatsız oldu. Vizyonlarıyla rekabet etmek yerine; işi kamplar arası nüfus sayımına çevirip; kendilerini seçmene dayatanlar; hep bizden rahatsız oldu. Hele de, önümüzdeki seçimlere, 81 ilde, hür ve müstakil olarak girme kararımızdan sonra, bu rahatsızlık, artık ayyuka çıktı…

Sonraki Haber