Alman istihbaratı: Putin gücünü koruyor

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'ya askeri harekatı sonrası Moskova'yı izleme birimini genişleten Alman istihbaratı BND, Putin’in gücünü korumaya devam ettiğini duyurdu.

Almanya'nın Federal İstihbarat Servisi (BND), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, iddiaların aksine yakın gelecekte gücünü kaybedebileceğine dair hiçbir belirti olmadığını açıkladı.

BND Başkanı Bruno Kahl, Alman basınına yaptığı açıklamada, istihbarat servisinin edindiği bilgilere göre, Ukrayna’daki savaş yakın bir zamanda sona ermeyecek ve Kiev’de bir rejim değişikliği yaşanmayacak. Bununla birlikte Kahl, Putin’in öngörülebilir bir gelecekte gücünü kaybedeceğine ilişkin de bir işaret görmediklerini de ifade etti.

Anayasayı Koruma Örgütü’nün (BfV) verilerine göre de Moskova, yanlış bilgiler yayarak mevcut muhtemel yiyecek ve enerji krizine ilişkin korkuları tırmandırıyor. BfV Başkanı Thomas Haldenwang, bu şekilde Rusya’nın Alman toplumunda bölünme yaratmaya çalıştığını savundu.

EKİP GENİŞLETİLDİ


Öte yandan BND Başkanı Kahl, istihbarat servisinin her zaman Kremlin’in eylemlerini çok yakından takip ettiğini, Moskova yönetiminin amaçlarına ulaşmak için şiddet kullanmaktan çekinmeyeceğinin bilindiğini öne sürdü.

Kahl, servisin, Ukrayna'ya askeri operasyon nedeniyle Rusya departmanını personel ve teknoloji açısından yükseltip genişlettiğini belirterek Moskova’yı çok yakından izlediklerini ifade etti.

Rusya’dan bilgi almak için artık daha fazla personele ve teknolojiye güvendiklerini belirten Kahl, BND’nin şu anda Kremlin’in siber saldırılar ve dezenformasyon kampanyalarını da içeren hibrit savaşına odaklandığını açıkladı.

Kaynak: Milliyet

Sonraki Haber